Back to top

La carretera segueix sent important. Moltes gràcies.

Malgrat que ara no hi hagi mobilitzacions, sembla clar que el tema de la carretera general segueix sent un tema important per a la gent vinculada a Menorca. En només cinc dies, s'ha aconseguit cobrir totalment la despesa de les costes judicials derivada de la campanya que es va dur a terme la passada legislatura.

A partir d'aportacions petites, entre 10 i 200 euros, molta gent ha contestat a la crida per intentar que aquesta despesa no restàs capacitat per seguir treballant per al medi ambient. Els 9.075 euros s'han recollit en una nova mostra de capacitat ciutadana de resposta.

Cal, en primer lloc, agrair la confiança que aquest gest demostra cap al GOB, l'organització que va dur a terme algunes de les actuacions de la gran campanya de la carretera on es requeria una entitat formalment constituïda. SOS Menorca va ser un lema que va transcendir en molt aquesta associació i va arribar a un gran espectre de ciutadania diferent, que considerava un error la incorporació de megarotondes cada 2,5 Kms.

Després d'aquesta nova demostració de compromís ciutadà, cal encoratjar l'actual equip de govern del Consell Insular perquè es segueixi amb la feina de reconducció de les intervencions a la carretera. Ja s'han eliminat les grans estructures previstes entre Ferreries i Ciutadella, i ara s'ha d'acabar la feina entre Maó i Alaior, on sempre es van discutir les estructures de Biniai, Rafal Rubí i l'Argentina.

El cas de les costes judicials ha destapat una altra realitat que no es coneixia, i és l'elevat import de despeses que, per aquest concepte, va pagar el Consell Insular. Atès que són imports sufragats amb diners públics, s'hauria de clarificar per quin motiu es van contractar dos advocats i amb quina justificació es van assumir despeses de procurador amb uns imports tant elevats.

Recordem que tot el procés judicial li va costar al GOB menys de 8.000 euros en advocat i procurador, mentre que el Consell Insular en va pagar 56.800 €.

Moltes gràcies a tota la gent que ha col·laborat en la mesura de les seves possibilitats. Aquests episodis donen ànim per seguir treballant en la recerca d'una via de sostenibilitat per les coses que es fan a Menorca.

Comentaris

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.