Back to top

La carretera i les rotondes administratives

Els ponts a mig construir de Rafal Rubí i l’Argentina, en el tram de la carretera general de Maó a Alaior, reapareixen periòdicament com a recordatori del conflicte que van generar en el passat mandat i ho han tornat a fer aquests dies. En opinió del GOB, la situació de paràlisi que es ve observant des de fora no es basa ni en aspectes tècnics ni en voluntats polítiques.

De vegades, per entendre les coses cal anar a buscar l’origen. I aquest conflicte comença en 2011, quan l’equip de caire conservador que va guanyar les eleccions en aquell moment convoca un concurs per a decidir quin ha de ser el disseny del tram entre Maó i Alaior.

S’hi van presentar 16 propostes, que van ser avaluades i informades tècnicament, per acabar decidint, a la mesa de contractació reunida el 29/02/2012, que el projecte que millor responia als requeriments establerts era el de Mediterránea de Ingenieria Civil. Aquest projecte no incorporava cap estructura de dos pisos (tampoc a l’entrada d’Alaior, on es dibuixava una rotonda al mateix nivell que la carretera).

Però les tensions que hi havia dins el partit de govern, que incloïa partidaris del desdoblament de la carretera, va fer que el projecte escollit amb criteris tècnics patís canvis substancials per motius polítics. De manera que l’octubre de 2012 el Conseller de Mobilitat va presentar públicament un disseny al qual s’hi havien incorporat quatre estructures de dos pisos, a Biniai, Rafal Rubí, l’Argentina i Alaior. Aquí va començar el conflicte de la carretera.

Per a poder incorporar aquestes quatre megaestructures, va ser necessari que els mateixos tècnics que havien escollit com el millor projecte aquell que ho feia tot a nivell, emetessin informes justificant un canvi tan substancial. I aquest és el principal obstacle amb què topen els intents de reconduir els ponts a mig construir de Rafal Rubí i l’Argentina. En que aquells tècnics que van justificar un canvi tan dràstic, ara no poden informar al revés. Es tracta, per tant, d’un problema administratiu.

Per això, no és correcte afirmar que els ponts s’han de mantenir per qüestions tècniques. El tram que s’ha executat entre Ferreries i Ciutadella ha eliminat les tres estructures de doble nivell que hi havia previstes (davant el castell, a les pedreres i as Tudons) i ha incorporat altres solucions sense pegues tècniques. Solucions alternatives n’hi ha i són perfectament legals. No és un problema tècnic.

Tampoc ens trobem davant un problema polític. Els tres partits que ara governen es van manifestar contraris als ponts entre Maó i Alaior i s’han pres acords formals de Ple en aquest sentit. No es detecta manca de voluntat. Es detecta incapacitat administrativa.

Alçar una estructura de dos pisos prop de la naveta des Tudons hauria espenyat el paisatge del monument més visitat de Menorca. Es va poder evitar perquè hi ha alternatives molt manco impactants. Seria una llàstima no poder evitar que es mantengui l’impacte iniciat al costat de la naveta del sud de Rafal Rubí. Seria una llàstima, perquè hi ha alternatives segures i legals que permetrien modernitzar la carretera sense generar aquest efecte negatiu.

També seria una llàstima no poder reconduir la construcció de l’Argentina, on la Comissió de Medi Ambient ja es va manifestar recomanant la seva demolició i la construcció d’una solució a nivell. Existent com existeixen, alternatives a un sol nivell, no es poden al·legar criteris tècnics. Tornem idò al laberint administratiu.

El que està fallant en el Consell Insular és la capacitat de resoldre la tramitació administrativa d’un problema que té solucions tècniques i compta amb voluntat política. I aquesta situació trasllada a la ciutadania una sensació de no estar governats per aquells que correspon.

Alguna gent escenifica aquesta protesta de maneres més visibles que d’altres, però poques persones hi deu haver, de les moltes que es van mobilitzar en el passat mandat, que es puguin trobar satisfetes de veure que aquest tema no s’ha sabut desencallar. Encara hi ha temps.

Comentaris

Carreteres i rotondes

Gràcies pel vostre escrit. El projecte és un despropòsit i el que ja està fet s'ha de llevar. Si calen més firmes les aconseguirem. Amb voltros, Anna Masferrer i Anglada

enserio??

Enserio encara emprau s'argument de s'alçada de sa naveta, pero si fins fa 3 dies, estava tota tapada d'arbres i oblidada. Enserio defensau es tram Ciutadella - Ferreries?? si s'empasta es grossa i fa empagueir, hasta la mitat d'es votants del psm miren cap a les bandes i no saben que dir quan es di demanes que troben d'es troç de carretera?? líneas i més lineas i un cacao impresionant. Si voleu li podem canviar es nom, i posam "nudo de enlace" per tot, i així callareu com heu fet amb s'entrada a lo (clar.. si no governa el PP.. no mola tant sortir a protestar) igual que amb sa rotonda més grosa de menorca a ferreries?? i s'unic tunel?? i s'unic camp de golf fet a menorca, a Mercadal, comandant el psm d'en ramonet?? i un llarg etç.. pero no.. sino ho fa sa dreta.. miram cap a una altra banda. Vergonya, moltissima vergonya.

i si

i si els voleu tirar, ho pagau de sa vostra butxaca!!!! que sempre feis endemessas i després que ho pagui s'administració, a clar, com que s'administració som tots.. venga va!!!!

Així no!

El conseller del qual no esmenteu el nom li hauria agradat molt poder desdoblar tota la general com que no ho va poder fer va optar pel disbarat majúscul de les rotondes. Certament en quatre anys de govern progressista és una llàstima que no s'hagi desencallat el tema. Haurem de treure la pols de la samarreta AIXÍ NO i tornar a les mobilitzacions.

jojojo

se vos veu es plumero, ara que s'envan es vostros, a treure sa pols de sa camiseta (samarreta?? jojojo encara es veu mes es plumero). sempre heu fet igual, no sorpren ja a ningú.

En sèrio

Resposta a Josep Borrell pel comentari que hi ha més amunt. Com que hi ha llibertat d'opinió, cadascú pot tenir la seva valoració respecte dels impactes o la idoneïtat de cada tram de carretera. Fins aquí res a dir. Una altra cosa diferent són les informacions que no es corresponen a la veritat, i que mereixen ser puntualitzades. Primera puntualització: La gent que es va mobilitzar contra les obres de Maó a Alaior, va acordar i així es va fer públic en el passat mandat (quan governava el Partit Popular), que no batallaria contra l'estructura de dos pisos de l'entrada d'Alaior, perquè era l'únic cas on, malgrat poder-se fer de manera més senzilla, es podia acceptar una intervenció important, perquè és la connexió amb el tercer nucli de Menorca i a més coincideix amb un polígon industrial d'on entre i surten camions. Per tant, no és cert que ara no hi hagi hagut protestes perquè governa altra gent. Segona puntualització: Encara que t'ho hagi dit qualcú, no és cert que la variant de Ferreries la decidís l'esquerra. El disseny el va decidir el Govern Balear de Jaume Matas (encara no s'havien transferit les competències de carreteres al Consell Insular) i la inauguració de l'obra la va fer un president del Partit Popular (que per cert va dir que era un gran exemple d'integració paisatgística). Si copies el link que te posam entre parèntesi, podràs llegir un text que informa sobre aquesta obra amb documentació oficial i podràs entendre per quins motius hi va haver menys mobilització (https://www.gobmenorca.com/la-sindrome-de-la-variant-de-ferreries). Tercera i última puntualització: El camp de golf de Son Parc no només va rebre al·legacions del GOB, sinó que va tenir una querella judicial que va obligar a restituir part d'una zona humida. Com dèiem al principi, cadascú pot tenir la seva opinió de les coses, però no tergiversem la realitat i la història.

juas juas

que si que si, ho podeu pintar com volgueu pero: 1 - ses obres de Ferreries es van fer en gran part devall mandat de s'esquerra, sense mobilitzacions importants ni paralització de ses obres. llastima que no hi hagues ganes de fer camisetas verdes ni videos amb fiets i músics, es veu que no tirava prou la cosa segons qui governa.. 2 - Que si alegacions, que si zona humida.. lo que vulguis, pero S'UNIC camp de golf de Menorca, está fet devall es mandat del PSM a Mercadal. Aço si que es REALITAT. 3 - també podem xerrar de s'emissari de Son Parc, que es fa devall es mandat de s'esquerra, i es tramita just abans de que s'aprovi PRUG es grau costa nord, clarooo així no hi haurá problemas, direm que s'ha fet abans. I a més a més desemboca en zones molt properas de Posidonia, sabeu quin es s'argument ambiental técnic per justificar-ho¿?¿ que es dispersona moltissim i així a basse de dispersió pues tota sa porqueria ja no passsa res... claro.. es plàstic també es dispersiona a la mar.. pero as cap d'un temps fas illes de plàstic flotants... Un argument més pes propers anys, per demostrar, que ses grans endemessas es d'ha fet s'esquerra, que després s'omple sa boca.. no camps de golf.. no tunels.. no rotondes macro... venga va.... vergonya.

Es màxims responsables són es polítics

Si es conseller, sigui es que sigui, responsable de donar resposta as problema des desastre des mastodontes entre Alaior i Maó, no pot trobar solucions, hauria de dimitir. De tècnics incompetents a s'administració pública n'hi han massa, talvegada s'hauria de començar a fer feina per aquí. Per altra banda, no es podia haver trobat una solució a sa variant de Ferreries que no impliqués túnel ,ni rotonda a nivell?? O sigui, que fós similar a sa variant d'Alaior.Gràcies!

ido

i sa rotonda soterrada d'es pas a el pilar?? allo no es un pas a doble nivell?? amb rotonda inclosa per ves a saber que?? podem telefonar en cris juanico perque faixi una altra canço. ah no, que no governa el PP, així mutis companys!!!

Sempre Menorca

LLegeixo i entenc una vegada més, que la Terra estigui tan maltractada, només hi ha desitg de tenir raó, la dreta per un cantó i l'esquerra per un altre. Sabem o hauriem de saber que amb ignorància som manipulables i que les solucions a qualsevol situació haurien de ser pensades per experts sense tenir en compte colors ni doblers, ai!

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.