Back to top

La carretera, el calendari i la polèmica (1)

Nova polèmica en relació a les obres de la carretera general de Menorca. L'acte informatiu que el GOB va organitzar el passat divendres davant la seu del Consell Insular ha alçat una certa pols i convé puntualitzar algunes qüestions.

L'acte, com s'havia informat, tenia tres objectius bàsics. En primer lloc, visualitzar el pagament de les costes judicials al Consell Insular i agrair la magnífica resposta ciutadana obtinguda per fer front a aquest cost. En segon, demanar a l'equip de govern un calendari en relació a les obres del tram de Maó a Alaior. I en darrer terme, fer públiques algunes informacions en relació als pagaments que es van fer de l'obra.

Aquesta darrera qüestió ha estat la que ha obtingut més ressò mediàtic, perquè el Partit Popular i els seus altaveus habituals han respost de manera enèrgica en veure posada en entredit la seva gestió de la carretera a la passada legislatura. Comencem idò per aquest tema.

Durant l'itinerari judicial que s'ha hagut de fer per ajustar les costes de la paralització cautelar denegada, s'han consultat els pagaments realitzats per part del Consell en relació a l'obra (disponibles per internet a la pàgina del Consell) i s'han constatat les factures emeses. Algunes d'aquestes coses criden l'atenció i des del GOB es va considerar un deure moral transmetre-ho a la gent que tant s'havia mobilitzat contra les obres.

Sorprèn que es paguessin quasi 26.000 euros per una feina de procuradora. És un import que multiplica per moltes vegades les tarifes habituals. Encara sorprèn més quan un jutge (un jutge, no el GOB) ha dit que el Consell no necessitava contractar aquests serveis.

Sorprèn que es contractassin dos advocats amb nòmines elevades (30.800 €) quan el Col·legi d'Advocats de Balears, també a petició del jutge, va considerar excessives les minutes de la cautelar. Un total de 56.800 euros en despeses judicials. El GOB n'ha pagat 9.075 en concepte de costes.

Així mateix causa sorpresa constatar que l'empresa que va puntuar les constructores que licitaven per l'obra va ser la mateixa empresa que després es va adjudicar la direcció de l'obra. I que la procuradora abans citada aparegui com a administradora suplent d'aquesta empresa.

Davant aquestes informacions, el Partit Popular ha reaccionat amenaçant amb una querella al GOB i acusant la nostra associació de fer partidisme polític. Però el GOB no ha fet altra cosa que donar a conèixer les dades que consten a l'expedient i que s'han resolt en seu judicial.

El medi ambient no hauria de ser un tema de dretes o esquerres. I en aquest sentit, seria molt bo que el Partit Popular revisàs la seva relació amb les qüestions ambientals, com molts partits conservadors europeus ja han fet fa anys.

Al nord d'Europa, hi ha gent de dretes que col·laboren estretament amb lluites contra els tòxics, contra la destrossa d'ecosistemes, contra la sobreexplotació d'alguns recursos... El govern d'Angela Merkel, de perfil conservador, ha impulsat de manera molt decidida les energies alternatives. No inverteixen en grans carreteres ni en macroaeroports. I l'economia va bastant millor que aquí. 

La campanya de la carretera de la passada legislatura ja es va intentar catalogar de lluita partidista i la fuga de vots conservadors al Consell Insular va demostrar que no ho era. No tornem a fer la mateixa lectura.

Comentaris

Temes de carretera general

La història es repeteix, politics sense escrupols, maquinant i amagant, cifres de obres publiques, en aquest cas afectant directament al paissatge i mediambient de Menorca, pagades pels ciutadans.

carretera / polémica

Moltes gràcies GOB una vegada més, per intentar controlar els abusos als que ens sotmeten els lladres habituals de la la nostra societat malatissa......!!!

Carretera Menorca

Es una llastima que, el PP, que representa Milers de votants a Menorca, doni mes la impressiò de associacio de estafadors que no d.un partit polìtic que hauria de defensar els cabals pùblics, es a dir, de tots els ciutadans.

Màscares

Després del carnaval ve la Quaresma i les penitències. Que caiguin les màscares d'aquests disfressats i puguem veure el rostre autèntic dels depredadors.

Les dades son clares i

Les dades son clares i indiscutibles ja que poden ser degudament contrastades. Es important que els ciutadans disposin d'una informació objectiva i transparent, per poder decidir amb coneixement de causa. Molt bona feina a tots els del GOB. Moltes gràcies per ser-hi!!!! Ara caldria, sense mes demora i amb total respecte al medi ambient, que el Consell resolguès amb valentia i decisió el tractament de la ME-1 en el tram Maó-Alaior. Crec que disposen de prou informació técnica, jurídica i ambiental per poder-ho fer correctament.

Carretera.

Des de Barcelona tot el suport.Endavant GOB¡¡¡¡ La corrupció del PP a tot arreu de sa península és prou clara.

Menorca

Gracies a les persones que fan del GOB una llum pels que hi vivim! No haurien d'estar sense el nostre recolçament a tots nivells!

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.