Back to top

La cançó d'en Taques, nou recurs educatiu del GOB. Vídeo

En Taques és un calàpet que neix dins una bassa temporal i necessita aigua de pluja per acabar la seva metamorfosi abans de poder sortir a caminar per Menorca. Ara té una cançó perquè els infants coneguin més aquesta espècie.

El calàpet (Bufo balearicus) és un amfibi protegit, que té la seva temporada de cria lligada a les pluges de primavera. Alguns anys, quan les pluges són massa intermitents, els capgrossos no aconsegueixen acabar el seu cicle. És sensible al canvi climàtic i a l'ús de pesticides.

El GOB edita des de fa anys la col·lecció Animalons de Menorca, una sèrie de contes infantils que també estan pensats per als adults. Les il·lustracions i els textos bàsics animen a les primeres lectures d'infant, però cada pàgina inclou una informació addicional per si un adult vol explicar el conte. En acabar, el qui explica i el qui escolta sabran molta més cosa de l'espècie.

La línia dels contes són també un recurs per fer educació ambiental a les escoles infantils. Na Tris Tras la tortugueta, en Punxes l'eriçó, en Fosquet el mussol, na Mordala el cranc... han estat protagonistes de treballs educatius per donar a conèixer la fauna menorquina i les seves problemàtiques.

Enguany el protagonista és en Taques i per això li han fet una cançó, que complementa les activitats escolars. Amb lletra i música de Miquel Camps, han intervingut en la gravació Aurora Brullet, Àngel Orfila, Josep Mercadal, Juan Mari García “Chepito” i Gonzo.

Ja fa setmanes que les notes venen sonant als centres educatius. Confiem que la pròxima primavera sigui benèvola en pluges i els calàpets puguin seguir el seu cicle anual de càntics i passejades nocturnes.

Comentaris

il-lustracions

Sens dubte que moltes de ses mancances i injustícies poden ser denunciades com en aquest cas amb cançons que és una de ses maneres de que es prengui més consciència Andreu

En Taques

Ben segur que triomfarà tant com al seu día ho va fer en Punxes, l'eriçó. Enhorabona!!!.

enes..

enves.. la canço, a molts ens agradaria sentir Sa canço d'en taques.. qüestions rentant mental més que res, sa normalització - imposició lingüística ha fet molt de mal a n'aquesta illa.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.