Back to top

La bossa i la vida, una aposta per la salut marina

En la línia de reduir els perills de contaminació marina, aquest matí s’ha fet entrega de 30.000 bosses de paper a les parades de fruita i verdura del Claustre del Carme.

El GOB ha obert fa uns mesos una línia de treball en medi marí i un dels problemes que es vol abordar és l’enorme presència de plàstics al mar. A més d’organitzar jornades periòdiques de neteja de litoral, s’està treballant per reduir el consum de plàstics d’un sòl ús a Menorca.

En el programa previst, aquest repte s’aborda en dues línies preferents que es van identificar com a grans productores de plàstic d’emprar i tirar, això és, les vaixelles de festes i les bosses fines que s’usen per a pesar els productes.

A partir d’un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l’empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, el GOB ha pogut servir al Mercat del Claustre una dotació de 30.000 bosses de pesar fruita i verdura amb lema "La bossa i la vida. Per una mar sense plàstic".

L’Ajuntament de Maó va voler sumar-se a la iniciativa i proveirà d’una segona dotació de bosses el febrer del 2019. Cal agrair la col·laboració del dissenyador Miguel Abellán «Pincho», artista d’una ampla trajectòria en el món del disseny.

Les bosses de plàstic fi, emprades a molts comerços, són un dels residus més comuns generats a Menorca i que, a causa de la seva lleugeresa, és molt fàcil que es descontrolin amb el vent i acabin al mar o al medi natural. Sovint són ingerides per tortugues, mamífers marins i aus que les confonen amb menjar i els hi acaba provocant obstruccions intestinals greus o fins i tot la mort. 

La reducció de residus és un dels deures de la ciutadania actual. Emprar materials que es puguin reutilitzar és sempre una bona opció. Quan això no és possible, llavors cal que siguin productes fàcilment biodegradables. El GOB està intentant que el màxim de gent es sumi al repte per aconseguir que en 2020 no hi quedi quasi ningú a Menorca que consumeixi elements de plàstic de durada curta i problemàtica ambiental llarga.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.