Back to top

La bossa de paper agafa terreny

Imatge de les bosses de paper editades
El plàstic afecta molts animals. Foto: www.ecologiaverde.com

Una bona quantitat de bosses de plàstic són d'emprar i tirar, i la situació ambiental no pot aguantar més aquest ritme. Les finques amb acord de custòdia agrària tenen a partir d'avui bosses de paper per a servir el seu gènere.

Quan anem a comprar, és molt habitual que ens posin cada cosa que comprem en una bossa de plàstic senzilla. La fruita, en una bossa de plàstic, la lletuga, en una altra, el pa, en una altra... I així, quan arribem a casa, bona part d'aquestes bosses, que només són auxiliars i no resulten fàcils de reutilitzar, acaben al fems.

Com que són de plàstic, tardaran molts anys en degradar-se a l'abocador i durant la seva gestió és fàcil que es descontrolin pel vent i acabin al medi natural, al mar o a terra, provocant altres efectes negatius afegits.

Per a pal·liar aquesta problemàtica i mostrar alternatives, la Xarxa de Finques Agronaturals que tenen acord de custòdia del territori signat amb el GOB, disposen de bosses de paper per fer aquesta funció provisional de contenir els aliments que produeixen.

El GOB, en el marc del conveni signat amb el Consell Insular, ha distribuït 15.000 bosses de paper entre aquests productors d'aliments que adquireixen un especial compromís amb la conservació ambiental.

Reduir l'ús de materials no biodegradables és una necessitat de la nostra societat. Pensem bé on fem les compres i demanem que no ens posin bossa de plàstic o que ens la posin de paper.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.