Back to top

Jornada de voluntariat a Mongofra Nou

Foto de grup del voluntariat

El passat diumenge, 11 de novembre, el grup de voluntariat del projecte de custòdia agrària va ajudar als pagesos de Mongofra Nou, la darrera finca que ha signat un acord de custòdia amb el GOB, fins al moment.

Les tasques que van realitzar els voluntaris/es van ser per a netejar els voltants d’un pou i els abeuradors annexos, per tal de recuperar el seu ús després de molts anys abandonat. La vegetació havia anat tapant durant aquests anys bona part de l’estructura i es va anar desbrossant fins que quedà descoberta.

Una vegada s'arrangi el coll del pou i les piques es durà a terme la seva ambientalització, habilitant unes rampes a les piques perquè els ocells no s'ofeguin i instal·lant una placa solar que pugui poar l'aigua de manera automàtica. La recuperació d’aquest punt d’abeurada permetrà al pagès poder utilitzar aquestes tanques per a pasturar les vaques, sobretot a l’estiu.

A mig matí els participants van gaudir d’un bon berenar preparat pels pagesos de la finca que va ajudar a seguir la feina. L’activitat finalitzà amb una petita excursió per la costa de la finca fins arribar a les cases.

Aquesta jornada s’emmarca dins el projecte de custòdia agrària Cultivant Sinergies cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i FEADER, amb la col·laboració de l’Obra Social de Sa Nostra.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.