Back to top

Jornada de voluntariat a Binibeca Nou

Foto de grup del voluntariat
Visita al filtre verd

El passat 2 de juny, el grup de voluntariat lligat al projecte de custòdia va arribar a la finca Binibeca Nou, per ajudar a netejar tres corrals de pedra amb boscarrons a l'interior. Aquest lloc, situat al municipi de Sant Lluís, es dedica a la ramaderia ecològica de vaca menorquina i té signat un acord de custòdia des del 2009.

El grup format per 15 voluntàries i voluntaris, més el pagès i el propietari de la finca, va treballar de valent per a deixar aclarits els tres corrals. Aquests espais serveixen de redossa per a diferents espècies d'animals i també s'utilitzen per a posar menjadores per afavorir la fauna cinegètica de la finca.

Els responsables de Binibeca Nou duen a terme una gestió molt acurada per afavorir determinades espècies cinegètiques, creant punts d'aigua, deixant espais sense segar o instal·lant menjadores als corrals, pràctiques de les quals també se'n beneficien la resta d'ocells.

Una vegada finalitzada la tasca a Binibeca Nou, es va aprofitar per a visitar, amb tots els participants, el filtre verd de Sa Torrilla Nova, finca vesina, que també té acord de custòdia. Es tracta d'un sistema natural per a depurar les aigües residuals de les cases, que permet reutilitzar l'aigua per al reg de jardins o per a la netja.

Les jornades de voluntariat agrari s'emmarquen dins el projecte Cultivant Sinergies cofinançat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i FEADER.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.