Back to top

Jornada contra l'epidèmia dels plàstics al mar

Els residus de plàstic ja són un problema més gran del que la major part de gent s'imagina. Ahir es va evidenciar de manera molt clara amb una neteja al litoral interior del port de Fornells

Aquest diumenge més de 70 persones van decidir dedicar el seu temps lliure per anar a netejar una zona costanera, concretament a les salines de la Concepció de Fornells. Una molt bona resposta ciutadana que demostra la consciència que ja existeix sobre la problemàtica dels plàstics que envaeixen els entorns naturals.

Veient la reacció de moltes persones assistents, però, es va poder comprovar que la majoria no en som conscients, encara, de la magnitud de l'impacte. Tothom s'indignava en veure l'abast d'aquesta invasió.

Hi havia plàstics a l'aigua; a la superfície i enfonsats. Hi havia plàstics, molts, sobre la vegetació, entre les branques i fulles, i per davall. També hi havia plàstics en terra, incrustats per tot allà on poguéssim mirar.

L'impacte es veia agreujat pel fet que són plàstics trencats en peces minúscules, que arriben per tot i són molt més difícils de retirar que els residus de mida més gran. No hi ha màquines ni brigades capaces d'eliminar-los del medi ambient.

Hem de reduir el nostre consum de plàstic. Coses tant fàcils com dir "no" a les bosses de plàstic que ens ofereixen en anar a comprar, evitar vaixelles d'un sol ús o triar fruites i verdures no envasades, estan a l'abast de tothom. També controlar els residus que generem i contribuir el màxim al seu reaprofitament.

La jornada d'ahir s'emmarca dins del projecte “Libera, natura sense residus”, que desenvolupa el GOB Menorca amb el suport de SEO/BirdLife i Ecoembes. Pròximament es faran més iniciatives sobre la problemàtica dels residus a Menorca.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.