Back to top

Ja som 1500!

En l’any que el GOB Menorca compleix 45 anys d’existència hem arribat a les 1500 persones associades, havent crescut a un ritme de pràcticament un nou soci cada quatre dies. Ahir dimarts es va celebrar l’assemblea del GOB Menorca, on es va aprovar la gestió feta durant aquest any i la previsió de l’activitat per l’any que està a punt d’entrar, amb el corresponent pressupost. A més es va renovar la junta directiva insular i la presidència interinsular.

Durant 2022 el GOB ha seguit treballant a un bon ritme per oferir alternatives a la sostenibilitat de Menorca, contribuint al benestar de les persones que hi habitem. Ha estat un any de debat i mobilitzacions per la massificació turística, que seguiran encara. La llei de la Reserva de Biosfera és una esperança pendent del Parlament. La reconversió de l’oferta hotelera que es va quedant obsoleta cap un model més d’acord amb els temps actuals ens preocupa, i més quan veiem que es forcen normatives i interessos per mantenir un model caducat, com en el cas dels grans hotels de Son Bou, qüestionats per la reforma que es vol fer que a criteri nostre no s’ajusta a la llei. Hem vist també com anem avançant en la protecció del medi marí, però amb moltes resistències i amb passes enrere.

El creixement en el nombre de persones afiliades també s’ha vist acompanyat d’una elevada activitat. 3700 persones han participat en les 92 activitats públiques realitzades. 1857 alumnes han pres part de les 101 activitats d’educació ambiental. A les 6 activitats de lleure, com colònies i sortides de cap de setmana, hi han participat 103 joves. 155 persones tenen acord actiu de voluntariat. El programa de Custòdia Agrària també s’ha anat ampliant, arribant a les 37 finques amb acord amb el GOB. Al Centre de Recuperació de Fauna hi han ingressat 1300 animals. Es Viver Plantes de Menorca ha distribuït 10.000 plantes adequades per jardineria sostenible, 20.000 planters ecològics d’horta i més de 500 arbres de fruita de varietats locals. Adjuntam un document amb un resum de les activitats de l’any on hi podreu trobar més dades.

L'assemblea va aprovar un pressupost per 2023 de 674.000 €. Les quotes de socis i donacions representen el 13% dels ingressos, la qual cosa ens garanteix la total independència que permet finançar sobradament la tasca dedicada a les polítiques ambientals. La resta de projectes (educació ambiental, centre de recuperació de fauna, etc.) necessiten altres fonts de finançament, que provenen en un 66% del sector privat (serveis, vendes i patrocinis) i només en un 21% d’administracions públiques diverses (ajuntaments, Consell Insular, Govern CAIB, Unió Europea...) que col·laboren en diferents iniciatives del GOB amb un clar benefici per l’illa.

Bosco Febrer va ser reelegit com a president interinsular del GOB, a l’espera dels resultats de les assemblees de Mallorca i Eivissa. La junta directiva insular de Menorca ha quedat aprovada amb Carlos Coll com a president i 26 persones més, Bosco Febrer, Agustí Gómez, Xavi Camps, Cecília Ligero, Jaume Obrador, Josep Mercadal, Santiago Udaeta, Tomeu Sánchez, Jeroni Marquès, Aina Blanco, Ismael Pelegrí, Marta Carreras, Vicky Bargiela, Granada del Río, Eduard Furró, Pepa Orfila, Jaume Franch, Magda Seoane, Xema Moya, Joan Carrés, Margalida Masferrer, Francesc Domènech, Isabel Pérez-Chuecos, Gemma Capdevila, Giulia Massaro i Ivan Renau. A part de nombrosa, es tracta d’una junta formada per persones molt preparades en àmbits diversos, i amb un ampli espectre d’edats, que generaran debats ben rics que es traduiran en iniciatives i posicionaments ben meditats i rigorosos.

L'any 2023 es presenta amb grans reptes. A la situació general d'incertesa s'hi afegeix l'oportunitat de definir un marc normatiu que doni resposta a problemes com el de la massificació o la protecció dels recursos hídrics. L'aprovació del Pla Territorial Insular i de la Llei de Reserva de Biosfera seran clau en aquest aspecte, i el GOB seguirà treballant per a que incorporin mesures eficients per a la sostenibilitat de l'illa. Seguirem treballant pel futur del sector agrari com a eina de millora ambiental, la crisi climàtica, la protecció del medi marí, la reducció de residus, el consum responsable, la preservació del paisatge, la mobilitat sostenible... En tots aquests camps, i més, el GOB espera aportar la seva feina positiva per tal de contribuir a la sostenibilitat ambiental de Menorca.

Bones Festes

Comentaris

Ja som 1500

Des de Barcelona moltes felicitats!Tinc molts anys i no puc celebrar el Nadal a Menorca,però seguiré creient en el GOB.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.