Back to top

Informe desfavorable a la reducció de la protecció de l'Illa de l'Aire

Mapa del Servei de planificació al Medi Natural amb les comunitats de la Xarxa Natura 2000 afectades per la modificació del decret.

Medi Ambient també ha demanat a la Direcció General de Pesca i Medi Marí que es recuperi, de forma urgent, la zonificació original de la Reserva Marina de l'Illa de l'Aire.

El GOB ha tingut accés a diversos documents que evidencien les reaccions adverses i el malestar de diferents organismes i administracions amb relació a la desprotecció d'un 22% imposada per la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

A principis d'aquest mes es publicava un estudi científic on quedava patent l'enorme potencial de recuperació de la Reserva Marina de l'Illa de l'Aire, i mostrava com algunes de les zones que millors signes de regeneració havien mostrat coincidien amb les que ara han quedat desprotegides. Això va provocar que el Consell Insular mostres la seva desaprovació i demanes la rectificació del decret.

Ara sabem que el Servei de planificació al Medi Natural, servei que vetlla per la gestió dels LICs i ZEPAs de la Xarxa Natura 2000, va enviar un informe DESFAVORABLE amb relació a aquesta desprotecció, al·legant, entre altres motius, que la modificació del decret afecta 87 hectàrees d'Habitats d'Interès Comunitari. L'informe d'aquest organisme, que depèn de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, acaba proposant la rectificació, de forma urgent, de l'esmentat decret de manera que es recuperés la zonificació de la reserva al seu estat originari.

Des del GOB volem recordar que els objectius marcats en l'àmbit europeu, i per l'ONU, van encaminats que l'any 2030 hi hagi un 10% de la superfície marina amb protecció estricta, i en aquesta assignatura Menorca suspèn clamorosament amb tan sols un 0,31%, un 0,35% abans de la reducció de l’Àrea Especial de Busseig de l'Illa de l'Aire.

Per aquests motius, es torna a demanar públicament que la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern Balear rectifiqui i torni a protegir la zona de l'illa de l'Aire que va desprotegir fa uns mesos, sense que cap informe tècnic ho avalés.

Comentaris

Desproteccio

Un conflicte entre dues conselleries del GOIB. La responsable de la desproteccio Armengol Podémoos i el PSOE.

des-protecció

Què cal fer perque els ignorants que tenen poder de decissió entenguin que la Vida s'ha de preservar??? i el GOB avisa i no és escoltat!!!!

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.