Back to top

Inauguració al Centre de la Natura

Centre de la Natura de Menorca. Carrer Mallorca, 2 de Ferreries

L'exposició Camí de Cavalls, camí de detalls s'inaugura aquest dijous 5 a les 20 h al Centre de la Natura de Menorca. Després d'haver recuperat l'ús públic, el Camí de Cavalls és molt freqüentat per menorquins i visitants. S'ha convertit en un dels principals reclams turístics. És important conèixer els seus valors naturals per gaudir-lo més i per orientar les activitats que s'hi duguin a terme cap a la seva conservació.

El Camí de Cavalls va voltant Menorca, sense inici ni final. És un camí que no va enlloc, per fer sense presses, poc a poc, per trobar-nos nosaltres mateixos i retrobar-nos amb el nostre entorn natural. Un camí per assaborir sensacions, vivències, per aprendre i per gaudir.

El Camí de Cavalls és un camí amb paisatges molt diversos i canviants, segons l'hora de dia, la climatologia o l'època de l'any. Un camí de vent i de calmes, de sol i de lluna, d'aigua i eixuts, de penyals i platges, de barrancs i planes... Aquesta exposició pretén apuntar els molts impactes vivencials que podem rebre seguint pausadament aquest sender que enfila tota la diversitat de l'illa de Menorca.

A la inauguració, acte públic i gratuït,  hi haurà un tast de productes de finques amb acord de custòdia. El Centre de la Natura acull l'agrobotiga amb aquests tipus de productes. També s'hi poden veure dues altres exposicions: Roques, minerals i fòssils. Un passeig de 400 milions d'anys per la història de Menorca i El medi ambient de Menorca.

En el marc de l'exposició, el dijous 19 de juliol està prevista una Xerrada a la Fresca sobre els petits animalons de Menorca i la seva gran importància en el medi ambient i l'economia. Serà al Pla de l'Esgèsia de Ferreries a les 21 h, a càrrec de Guillem X. Pons, de la UIB, amb el títol: La importància dels invertebrats en els ecosistemes de Menorca. Des de la conservació dels endemismes a la problemàtica de les plagues.

El Centre de la Natura de Menorca funciona gràcies a la col·laboració de la Conselleria d'Economia, Medi Ambient i Caça del Consell Insular de Menorca, l'Ajuntament de Ferreries i el GOB. L'exposició Camí de Cavalls, camí de detalls està finançada parcialment com a  projecte Leader. Trobareu els horaris i més informació a aquest enllaç.

Comentaris

planté

bon dia! soc seguidor vostro i us voldria fer una consulta , : sabeu on podria trovar planter de verdures i fruites menorquines (patates , esverginia , carbasso etc.?.per el meu sogre , amb horta domestica . gracies!

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.