Back to top

Hotels de Son Bou: urgència amb informe contrari

L’Ajuntament d’Alaior va declarar d’urgència l’agrupament de parcel·les dels hotels de Son Bou. Ho va fer amb un informe jurídic desfavorable.

Com es recordarà, la passada primavera el GOB va demanar per consultar aquest expedient. La petició formal es va registrar dia 29/03/2021. No es va rebre resposta i la sol·licitud es va reiterar dia 17/05/2021. La resposta municipal va ser de denegar l’accés a la documentació.

Ara s’ha sabut que el dia 07/04/2021 (entremig de les dues peticions del GOB) l’equip de govern va decidir tramitar de manera urgent la petició de llicència presentada per la promotora per segregar i agrupar parcel·les. Ho va fer malgrat tenir l’informe jurídic en contra.

Segons diu la Llei, es podrà acordar la tramitació d’urgència quan hi hagi raons d’interès públic que ho aconsellin. Serà interessant saber quins arguments esgrimeix l’Ajuntament per donar aquest sistema de tramitació especial, que redueix a la meitat els terminis establerts per al procediment ordinari.

Cal demanar-se quin interès públic té facilitar un moviment de parcel·les que va orientat a intentar legalitzar dos hotels que representen un dels impactes paisatgístics més grans de Menorca i que funcionen a l’estiu i en règim de tot inclòs.

També s’ha de demanar quina és aquesta urgència que fa que es prengui una decisió malgrat tenir un informe jurídic desfavorable. Queda clar que la voluntat política és la que està dirigint aquesta tramitació, sobre la qual s'està intentant aplicar un règim de foscor.

El GOB està preparant un Recurs contra la llicència.

Comentaris

Enhorabona i endavant

A Menorca estem, per allò que tots ens coneixem i no és bo estar malament amb ningú, per callar i sotjar. Per açò, enhorabona GOB per vigilar. Cal ser implacables.

Hotels

Parece que tienen inmunidad porque los políticos de turno se la Dan, si se derriban casas por ilegal, lo mismo hay que hacer con estas dos torres, Son ilegales y punto.

Hotels in Son Bou

Congratulations to all at GOB for pursuing this topic. We have owned an apartment in Fornells since 1986 and have always considered these hotels to be an eyesore and totally out of place. The politicians and employees of the council should be ashamed of their behaviour. Just what was the incentive for the councilors to rush through the application? The government must ensure that the councils working is made public and fully transparent. All of the council and councillors need to be held to account. You only need look at the way Cala Galdana has been ruined over the years. GOB keep the good work up.

Hotels Som Bou

Estem al vostre costat i al costat de la raó. Endavant i força! Fora corruptes de l'ajuntament.

Hotels son bou

Poc a fer hi ha moltes edificacions fora d'ordenació i allà segueixen si hi va haver irregularitats que semblà evident poc es podrà fer ara després de tants anys. Ho acceptar la proposta de la cadena hotelera o quedar-se tal i com estan per uns quants anys més....

Son Bou

“El feísimo” urbanístico solo pueden hacerlo aquellos políticos que aman al dinero más que a su tierra y a sus gentes. Si actúan así solo es en beneficio propio, sin importarles la huella que dejan en la naturaleza y en el corazón de la gente.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.