Back to top

Ha començat la Volta. Veniu a l'Abraçada.

Sortida des de sa Mesquida
Relleu entre sa Mesquida i es Grau
Un xòric alliberat en iniciar la marxa
Bon ambient i optimisme entre els participants

Més de 60 persones van sortir ahir de sa Mesquida per caminar el primer dels 25 trams de la Volta que ha de recórrer el camí de Cavalls reivindicant la protecció territorial de Menorca. As Grau hi havia el segon grup per rellevar-los.

Amb molt bon ambient, molta presència de les camisetes de la campanya i gent que escrivia les seves propostes i emocions en el Llibre de Missatges pel Territori, ahir es va iniciar  la Volta per la Menorca que estimam.

Representants de diferents entitats van donar lectura al manifest que s'entregarà el dia 8 al president del Consell Insular. Seguidament, es va alliberar un exemplar de xòric, que havia estat recuperat en el Centre de Recuperació de Fauna.

El vol decidit del xòric va ser interpretat com un bon auguri per aquesta iniciativa reivindicativa, que implicarà molta gent. De fet, aquest vespre s'ha caminat de sa Mesquida fins a Son Saura, amb grups de relleu a Es Grau, Favàritx i Addaia.

A Son Saura han aturat la caminada per evitar les hores de ple sol. I serà en aquest indret del nord, on avui dissabte, a les 18:30 h, es celebrarà arran del mar una Abraçada a Menorca, on es convidaran tots els turistes a sumar-se a la iniciativa. Una activitat entre lúdica i reivindicativa a la que es demana que tothom que pugui hi assisteixi.

A les 19:30 h es tornarà a emprendre la caminada cap a ponent. En aquesta ocasió, el manifest caminarà tot el vespre sense aturar, amb estacions de relleu a Tirant, Binimel·là, Ets Alocs, Algaiarens, Cala Morell i Punta Nati. La darrera estació és a Calespiques, d'on es sortirà devers les 9:30 h, per acabar a la plaça del Born a les 11 h, on es tornaran a llegir les reivindicacions que es fan.

Tota aquesta gent que està caminant per Menorca demana a l'equip de govern del Consell Insular que les modificacions territorials anunciades es centrin només en temes de procediment i no impliquin desprotecció d'espais naturals. La gent que estima Menorca sap que determinades operacions urbanístiques que s'han deixat entreveure no són positives, ni per l'economia, ni per la qualitat de vida dels menorquins.

Quan es camina l'illa i se la coneix, augmenta molt el respecte i l'estima cap el gran patrimoni que Menorca encara conserva.

Comentaris

Protecció dels espais naturals de Menorca

Des de Barcelona, just tornat de les festes de Sant Joan i de 10 dies per l'Illa, em solidaritzo amb vosaltres i us encoratjo a no defallir en la defensa de la protecció dels espais naturals de Menorca.

La caminada

Contad también con los que por diversos motivos solo podemos acompañaros con el corazón.Un abrazo

Endavant!!!

Des de Barcelona, amb tots voltros. Que mai no s'aturi sa nostra flama. De totes formes, penseu que als fatxes tant se li enfont sa nostra actitud, però açò no mos ha de fer perdre ses forces. Sort, que mos en farà falta.

La Volta

Des de Blanes us segueixo en la vostra tasca i m'ofereixo per fer qualque cosa que estigui al meu abast per protegir MENORCA de qualsevol agressió de la mena que sigui. Gràcies per mantenir una ILLA TAN MERAVELLOSA.

Una buena idea

Fue muy agradable salir desde Sa Mesquida y llegar a Son Saura por un motivo tan importante como mantener a Menorca en su estado actual.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.