Back to top

Guillem Orfila, premi Pere Prats de Medi Ambient 2013

Guillem Orfila va passar a saludar el jurat una vegada comunicada la notícia

Guillem Orfila Pons ha estat designat com a guanyador del Premi Pere Prats de Medi Ambient 2013, per decisió unànime del jurat.

El jurat ha valorat que Guillem Orfila ha aconseguit influir en què l'illa de Menorca, la seva gent i l'entorn d'avui en dia hagin adquirit un caràcter de protecció i respecte cap al medi ambient reconegut. I també  la sensibilitat cap a l'ecologisme en un moment en el què a Menorca just es començava a veure la necessitat d'adquirir un model diferenciat, així com la capacitat de transmetre aquesta idea i engrescar a altres persones en el procés que va permetre que avui Menorca sigui Reserva de la Biosfera. A més de dibuixar aquest futur per l'illa, el sosteniment en el temps a través d'una tasca pedagògica i continuada, confereix en l'opinió unànime dels membres del jurat, que Guillem Orfila Pons ha de rebre el just reconeixement a l'actitud d'una persona que va ser important per l'ecologisme en un moment crucial i, des d'aquell instant i fins a dia d'avui sabent transmetre aquests valors a la societat i el seu entorn.

El jurat ha estat format per Conxa Juanola, presidenta del GOB; Irene Prieto, sòcia escollida per sorteig; Janine Dahl, coreògrafa i ballarina; Manel Juan, gerent de Dobgir; Marga Seguí, directora de l'IES Joan Ramis i Lluís Soler, periodista de RadioMenorca cadena SER.

El premi serà entregat en un acte públic el pròxim dissabte, 23 de novembre, a les 18:30 al Molí del Rei de Maó, al que convidam a tothom que vulgui aprofitar per a retre el merescut homenatge a Guillem Orfila.

Comentaris

Molt encertat.

En el 20è aniversari de la Reserva de Biosfera el premi a en Guiem Orfila és un reconeixement a un pioner, i ens recorda que el paper de l'educació i del compromís, sovint discret, de les persones que estimen Menorca és la llavor de la conservació real, per damunt de les medalles que després es pengin les instàncies oficials.

Guillem me enseñò a

Guillem me enseñò a identificar plantas y pàjaros de nuestro medio, Guillem me mostrò la belleza de nuetras isla, por Guillem adquiri conciencia y sensibilidad ecologica. Hay personas que dejan huella en la sociedad sin hacer ruido. Asi es Guillem. Enhorabuena amigo y gracias por todo lo que nos has dado

Natura

Menorca ,una illa extraordinaria,gracies a persones aixi,admiracio,Guiem no paris,jo tornare totes les vegades que pugui. Menorca fou poblada per bona gent de l,Emporda,els noms comuns:Pellicer Pons ,Gomila ,Carreras,Coll,Bonet,etc Una encaixada.Fina

Guiem

Es mantingué aferrat al timó, sense escoltar els cants de les sirenes, fins que nous vents propiciaren que la nau pugues seguir fent sola el seu camí. Impossible resumir en poques paraules tota una vida dedicada a l’estudi, la divulgació i la defensa del medi natural. Dotat d’una sensibilitat i una estimació extrema cap a la natura i desprovist del tot de vanitat i afany de reconeixement a mi sempre m’ha impressionat l’obra que ha duit a terme, especialment per la seua perseverança, tenacitat, rigor i immensa capacitat de feina. A incloure en la reduïda nòmina dels imprescindibles. I per damunt de tot un mestre, una bona persona i un amic. Felicitats Guiem! Paco

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.