Back to top

Gràcies al voluntariat

Volem compartir amb totes les persones voluntàries del GOB el Premi Tamarell que ens acaba de donar la Direcció General de Participació i Voluntariat del Govern Balear. Sense aquestes persones no només no haguera estat possible rebre aquest premi, sinó que bona part de la feina que fa el GOB en favor de la conservació ambiental de Menorca no es podria fer.

El voluntariat és inherent al GOB, que va néixer fa més de quaranta anys com un grup de persones preocupades per la conservació del nostre medi ambient. Actualment, tot i haver crescut en accions i projectes que fan necessària la contractació de professionals, seguim depenent absolutament de persones que dediquen el seu temps lliure a fer realitat les nostres metes. Començant per tota a junta directiva, formada per persones voluntàries, i seguint pel centenar molt llarg d'altra gent que cada any col·labora en les diferents àrees treball.

Àrees com la custòdia agrària, on grups de voluntaris realitzen jornades a finques amb acord amb el GOB, realitzant tasques que ajuden a la seva gestió i a la millora ambiental. O participen en el programa de seguiment d'indicadors ambientals per tal d'avaluar les bones pràctiques que s'hi realitzen. El Centre de Recuperació de Fauna funciona també amb l'ajuda d'un bon nombre de persones voluntàries, que participen en l'atenció als animals, que no pot aturar ni un dia, i el manteniment i millora de les instal·lacions.

Es Viver de Plantes de Menorca és una proposta del GOB per a disminuir el consum d'aigua en jardineria, a la vegada que eliminam contaminants químics i espècies invasores. Allà hi produïm plantes autòctones i adaptades al nostre clima, amb l'ajuda inestimable també de persones voluntàries, sense les quals no seria possible poder oferir les més de dues-centes espècies del nostre catàleg.

L'atenció al públic de la parada del GOB al Claustre del Carme també la realitzen persones voluntàries, que contribueixen d'aquesta manera a la difusió dels productes de les finques amb acord de custòdia i altres productes relacionats amb les bones pràctiques ambientals. Són encara més les àrees on persones voluntàries dediquen el seu temps a la feina del GOB, com grups de treball diversos, manteniment dels canals de comunicació, etc.

Dedicar el temps a accions que beneficien la col·lectivitat contribueix a la cohesió social i ens enriqueix com a persones. Trobam molt adequada la iniciativa de la Direcció General de Participació i Voluntariat de crear aquests premis, que voldríem que ajudassin a potenciar encara més el voluntariat en la nostra societat. I com no volem agrair que en aquesta primera edició el Premi Tamarell ens l'hagin donat al GOB Menorca. Moltes gràcies.

Comentaris

Premi al GOB

Sense les persones que integren el GOB i animen al voluntariat, no es faría feina tan necessaria. Gracies

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.