Back to top

Gots reutilitzables, i quan no de cartó!

El GOB ha insistit enguany als ajuntaments que incorporin en les seves ordenances l'obligació d'emprar gots de cartó a les festes patronals. Però la responsabilitat dels residus no és només de les administracions, sinó també de tots nosaltres. Per les festes emprem gots reutilitzables, i quan no es pugui que siguin de cartó.

Els canvis socioambientals, que incideixen a la societat per un millor respecte al medi ambient, acostumen a ser lents. Però si hi ha constància, moltes vegades s'aconsegueix avançar. Això és el que està passant amb la substitució de gots de plàstic per gots de cartó a les festes, i tota la ciutadania hauria d'ajudar també amb les celebracions particulars.

Ja fa anys que molts particulars opten per usar gots de cartó en aquelles festes on no és possible reutilitzar els recipients. Bé perquè són festes obertes al carrer o bé perquè es tracta de celebracions massives, de vegades no és viable l'ús de gots de vidre o de plàstic dur, que es poden escurar i tornar fer servir de nou, que sempre és la millor opció.

Per quan això no sigui factible, sempre és molt millor emprar gots de cartó que no de plàstic de tirar. Pensau que el cartó es degrada fàcilment, mentre que el plàstic es converteix en un residu que dura moltes generacions. Ja és possible trobar gots de cartó a diversos comerços. I si no, a la seu del GOB també se'n poden adquirir.

S'ha de celebrar que, poc a poc, es vegin també canvis en les festes públiques.  Els ajuntaments de Ciutadella i Maó ja han incorporat l'obligació d'usar gots de cartó a les barres que els bars posen al carrer. Altres només ho han recomanat. Esperem que ja l'any que ve s'obligui a tots els municipis.

I mentrestant les institucions van fent la seva feina, encara que massa lentament, els particulars també ens hi podem sumar. Recordau: si emprau gots de tirar, que siguin de cartó.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.