Back to top

Fra Roger es suma a evitar vaixelles de plàstic d'un sol ús

L’associació Fra Roger, dedicada al valor cultural de la gastronomia, s’ha volgut sumar al «Compromís 2020», que busca que en 2020 no hi quedi quasi ningú a Menorca que empri plàstic d’un sol ús.

Fra Roger organitza molts d’actes que inclouen tastets de productes. Amb el conveni que s’ha signat aquests dies amb el GOB, l’associació es compromet a no emprar vaixella de plàstic d’un sol ús en les seves activitats, per tal de contribuir així a reduir el consum d’aquest material a Menorca.

Els elements que conformen una vaixella de plàstic (plats, gots, coberts) acostumen a ser un dels elements habituals en els residus que es troben al mar. Emprant elements que es poden netejar i usar moltes vegades, es pot evitar generar aquests tipus de residus potencialment perillosos per al medi. I quan el tipus de festa no permet tornar a usar els materials, es pot optar per la vaixella biodegradable.

A partir d'un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, el GOB està servint vaixelles biodegradables a aquelles associacions que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartró, fusta i fècula de blat d'indi.

D’aquesta manera, l’associació organitzadora i els comensals poden comprovar que hi ha alternatives viables i manco perilloses. Menorca ha de fer la seva part per disminuir els riscos de plàstics al mar. Les organitzacions interessades en sumar-se a aquest canvi poden contactar amb el GOB.

Aquí trobareu la llista d'entitats adherides.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.