Back to top

Fiscalia atura cautelarment el dragatge del port de Maó

El Fiscal Superior de Balears ha decretat la suspensió cautelar dels dragatges del port de Maó. S'evidencia així que hi havia motius sobrats per tenir dubtes en aquest tema. El GOB agraeix sincerament la col·laboració de tanta gent que s'està mobilitzant en aquesta qüestió.

Autoritat Portuària ha emès un comunicat on diu que s'ha rebut un decret de la Fiscalia que ordena la paralització cautelar de les obres de dragatge. En concret diu que es suspenen fins que no es practiquin "determinades diligències de prova per part de la Fiscalia de Medi Ambient ". És una molt bona notícia per a tota la gent preocupada per l'amenaça imminent de les obres.

El cas ha arribat al fiscal mitjançat la denúncia que el GOB va formalitzar davant el servei de protecció de la natura (Seprona) de la Guàrdia Civil.

La resolució de la Fiscalia, encara que sigui cautelar, representa una victòria per a totes les persones preocupades pels efectes que l'abocament de fangs contaminats podria causar sobre el medi ambient marí, sobre la salut i sobre el turisme. Una victòria per a tota la gent que no ha deixat de mobilitzar-se malgrat la prepotència d'Autoritat Portuària o la indiferència d'altres administracions que, de moment, no han sabut estar a l'alçada del problema.

El GOB seguirà treballant en el tema i convida a tothom a continuar fins a aconseguir el compromís definitiu de descontaminació dels fangs. Es manté la xerrada informativa programada per avui a les 20:15 h al Molí del Rei.

 

Comentaris

Dragatges del port de Maó

Enhorabuena por la labor tan extraordinaria que estáis realizando para Menorca y todos los que disfrutamos de ella. Olga (de Madrid) Gracias a vosotros.

Dragatge

M'en alegro,no es pot entendre treure restes contaminants per espargirlos a una altra banda,ara em vé a la memoria el cas del Prestige.

No baixem la guàrdia

S'ha de seguir treballant. "Ells" ho faran. S'ha de parar definitivament el vessament dels fangs a Punta Prima. I gràcies GOB, un cop més. Si no fos per vosaltres Menorca seria Benidorm.

Fangs

Gràcies a voltros, GOB! Seguirem lluitant per aquesta Menorca que estimam.

Menorca

Enhorabona, a tots els que heu donat suport, GOB seguiu axí, feis falta.

Dragatge

Enhorabuena, Menorca entera ha de agradecer al GOB el poder seguir manteniendo su habitat . Lleguè a esta hermosa isla a principios de los 80 buscando a un grupo que ya resonaba en muchos lugares de nuestro pais como defensores de los valores naturales de la isla, los busquè y desde entonces estoy ligada inexorablemente a ellos. Gracias GOB por toda la labor que haceis

Dragado

Gracias al Gob i a 20.000 almas se ha conseguido almenos paralizarlo, ahora debemos seguir presionando para que no suceda.

DRAGATGE DEL PORT DE MAÓ

Que pasaria si a Menorca no hi fos el GOB? Gracies per estar sempre alerta. Us recolsem amb tot desde Catalunya. Fins el mes de juny !!!!!

DRAGATGE DEL PORT DE MAÓ

Que pasaria si a Menorca no hi fos el GOB? Gracies per estar sempre alerta. Us recolsem amb tot desde Catalunya. Fins el mes de juny !!!!!

CORATGE I ÀNIMS

Moltes gràcies GOB perquè des de fa anys lluitau per mantenir l'essència de la nostra estimada illa i feis que tots la poguem disfrutar. Sense vosaltres, Menorca no seria la mateixa. No en tenc cap dubte.

Agraïment a Oceana

No entrem en aquestes batalletes. En aquests temes convé jutjar pel que es fa i no pel que es diu. Les intervencions d'Oceana en el projecte dels dragatges i els abocaments, han estat en tot moment excel·lents i sens dubte decisives per com estan evolucionant les coses. És francament difícil trobar col·laboracions com les que hem rebut d'aquesta organització internacional. Han dedicat molt de temps i esforços a ajudar en el cas i aquest és el reconeixement que ens fa falta i que ens interessa.

resposta

Les intervencions d'Oceana podran haver semblat excel·lents per al públic en general, jo soc especialista en ecologia marina mediterrània i puc opinar que l'informe d'OCEANA sobre la zona receptora dels sediments dragats és una manipulació ofensiva de la realitat. Llegiu-lo amb cura: mapes de distribució d'organismes basats en densitats d'individus ínfimes i esparses, absència de georeferenciació en la distribució de tipus de fons o hàbitats bentònics, i el vídeo... idílic! Tan mateix, Xavier Pastor ha dit incontables vegades que el fi justifica els seus medis

el port

quina alegria pensar que de moment s'ha aturat. Enhorabona!!!!

Maó,Maó ! i el port.

Fa tants anys que feu un treball tant impòrtant que sembla impossible que en l'inici del segle XXI encara estigueu al front de defensar Menorca contra la barroeria.

L´APB

Avui he trobat una notícia que explica que, a Eivissa, van dragar el port al 2010, i que l´APB es va comprometre a dur els llods a terra, és a dir, que evident-ment coneix bé el que hauria de fer. Però ni això va fer bé, van acabar dragant, i mireu l´estil que tenen: http://aixinomenorca.wordpress.com/2013/03/29/lapb-tambe-la-va-liar-a-eivissa-flipeu-amigs/

Suspensiò cautelar

L'enhorabona per aquest èxit ben merescut i per la bona feina que feu! Endavant! Tots els ciutadans i amants de Menorca us ho hem d'agrair especialment.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.