Back to top

Firma per treure el mercuri del port i del mar

Els fangs contaminats quedaran al mar si no s'agilitzen els tràmits

Es necessiten signatures per evitar que la contaminació de mercuri es quedi dins el port de Maó o sigui finalment abocada al mar. Firma aquí i dóna difusió d'aquest missatge a les teves amistats.

L'acord que es va pactar el passat mes de gener en relació a com es duria a terme el dragatge del port de Maó es troba en perill degut a la manca de col·laboració que s'està trobant per part del Servei de Residus de la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear.

Els paràmetres en què es va pactar el dragatge contemplen la treta a terra de 29.000 m3 de fangs contaminats amb metalls pesants, que han de ser dipositats a l'abocador de Milà. L'obra ha estat correctament contractada per part d'Autoritat Portuària i contempla tant l'extracció a terra com el posterior transport en camió fins l'abocador.

Els fangs necessiten eixugar-se uns dies per poder-se acumular i servir després per estabilitzar les zones on s'aboquen els residus urbans. A l'abocador de Milà hi ha espai més que suficient i amb garanties ambientals per dur a terme aquesta tasca. Però el retard de les tramitacions de l'esmentat Servei de Residus està provocant un seriós risc de no poder extreure els materials més contaminats del port.

Si això passa, a més d'una despesa inútil de diners públics, s'hauria perdut una oportunitat històrica per a treure del port de Maó una contaminació que no hauria d'haver arribat mai al mar. A més, implicaria una seriosa desconfiança cap a les institucions que van prendre l'acord.

Si firmes enviaràs un escrit a les quatre administracions implicades demanant que intervenguin: el Consell Insular, l'Ajuntament de Maó, Autoritat Portuària i la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear.

Gràcies per ajudar. És molt millor per a tothom tenir el mercuri a l'abocador de Milà que no dins el mar o dins el port.

Clica aquí per firmar

 

Comentaris

treure el mercuri

Jo portaria una mostra dels residus contaminats amb 1 peix mort a les 4 institucions Consell Insular, l'Ajuntament de Maó, Autoritat Portuària i la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear 1 imatge val mes que 1000 paraules

residus contaminats

A tots aquests que s'amaguen darrera d'un carrec son a qui tenim que presionar. Tenim que portar el tema a l'informacio televisiva nacional

fangs institucionals

El q ue hi ha que fer es pressionar als polititcs com l altre vegada..mitjans i imatge..no tenim un acord???que es açó ??que tramitin amb celeritat el que faci falta.per cumplir el pactat...estic ben farta ...que fan els politics, dormen'??i la oposició???Firmar només, sense pressio mediatica no serveix de res..Ja cansa tanta inutilitat de les institucions Es patétic, no es pot estar tot el dia així, que espavilin..

Que hi nedin!

Quina vergonya!!! S'hauria d'obligar els polítics implicats que nedessin a les zones més contaminades i que escarvessin (com quan anàvem a fer escopinyes) en el fang. En Fraga Iribarne ho va fer, quan va caure sa bomba americana a la mar d'Almeria.

MERCURI A TERRA

Mi pregunta es...una vez en tierra todo este mercurio ¿qué pasará si llueve? eso puede filtrarse a la tierra y entonces contaminar acuíferos o lo que sea bajo tierra que tampoco es bueno para los que cultivan la tierra ¿no?

Control en tierra

Los lodos contaminados se transportan al vertedero de Milà, que està impermeabilizado, tiene control de lixiviados y cuenta además con una depuradora química para cualquier elemento que recojan las aguas de lluvia. No hay riesgo de contaminación de acuíferos en este aspecto.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.