Back to top

Firma el manifest de la carretera de Menorca

Més de 500 persones ja han signat el manifest que demana que els enllaços de la carretera general amb Rafal Rubí i l’Argentina es resolguin amb una intervenció al mateix nivell que la carretera. Suma’t a aquesta iniciativa clicant aquí.

Les tres rotondes de doble nivell que es van plantejar en l’àmbit rústic entre Maó i Alaior (Biniai, Rafal Rubí i l’Argentina), van motivar una gran polèmica durant l’anterior mandat, perquè es consideraven desproporcionades en relació al servei que requereixen aquests punts.

La de Biniai no es va començar, però si que es van fer obres als altres dos punts. En els dos casos, hi ha una estructura iniciada, si bé encara hi faltaria alçar tota la carretera per sobre, construir els talussos laterals, fer els quatre carrils de baixada i pujada i posar-hi l’asfalt. De manera que una reconversió cap una intervenció més senzilla no implica necessàriament que hagi de ser més cara, sinó probablement al contrari.

Pròximament, el Consell Insular té que prendre una decisió al respecte d’aquestes obres i s’estan recollint signatures per donar suport a un manifest que demana que es recuperi la proporcionalitat en les intervencions.

Recordem que els informes previs a l’aprovació eren molt crítics amb les rotondes a doble nivell de Rafal Rubí i l’Argentina. L’informe tècnic de 2013 de la Comissió de Medi Ambient deia de l’Argentina: «...l’actuació sembla desproporcionada en relació a la població de l’Argentina. La quantitat de territori per a construir els quatre brancs i el pas inferior (...), serà molt superior a l’actual i no es justifica ni en el projecte ni a l’EIA -estudi d’impacte ambiental-...»

De Rafal Rubí deia: «aquesta és una altra de les actuacions del projecte que semblen desproporcionades, perquè per donar accés als camins de Rafal Rubí i d’Alcaidús, es planteja la construcció d’una rotonda inferior que obliga a elevar la calçada a 5 metres. L’actuació és injustificada...».

A aquestes advertències anteriors, s’hi ha sumat després una resolució de la Comissió de Medi Ambient que adverteix que a l’Argentina s’havien de fer uns drenatges per sota de l’estructura alçada, que no es van fer. La Comissió resol demanant que s’abandoni la idea de doble nivell.

En el cas de Rafal Rubí, un peritatge paisatgístic fet per un dels paisatgistes més prestigiosos a nivell d’Estat, demana que es faci també una actuació a nivell per evitar l’impacte sobre l’entorn de les dues navetes.

De solucions tècniques n’hi ha diferents. Per exemple, la naveta des Tudons és el monument més visitat de Menorca (amb devers 10.000 visites anuals), la visiten sobretot vehicles conduïts per turistes i també l’empren molts autobusos. És un carril central d’espera i mai ha estat un punt conflictiu, perquè té prou visibilitat.

A Mallorca, la carretera desdoblada (de quatre carrils) entre Palma i Manacor va resoldre les interseccions amb rotondes a nivell.

I sobretot, convé recordar que Menorca té les carreteres més segures de Balears, amb diferència.

Ens pots ajudar reenviant aquesta notícia a les teves amistats. També tenim fulls en paper per si voleu ajudar a recollir firmes a mà, que després s’incorporaran a la llista definitiva. Ara és el moment de fer-ho.

Comentaris

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.