Back to top

Figueres per a diversificar la producció agrària sostenible

El passat diumenge 21 d’octubre un grup de més de vint persones voluntàries va participar a una jornada de plantació de figueres a la finca de Torralbet, situada al terme municipal de Ciutadella.

Aquest finca té bestiar autòcton i, entre d’altres productes, fa un formatge conegut com el «Tres tocs», mesclat de llet d’ovella, cabra i vaca. Per a ajudar-los en el camí cap a la diversificació de productes, els voluntaris del GOB van plantar 15 figueres, de diferents varietats. Per tal que aquestes puguin créixer amb força durant els primers anys, se’ls va construir un tancat al voltant que les protegeix del bestiar i altres animals.

Aquesta jornada s’emmarca dins el programa de Custòdia Agrària del GOB, que cerca viabilitat econòmica per a l’activitat agrària al mateix temps que la preservació dels valors naturals. Això es fa mitjançant acords de custòdia del territori i les finques que signen l’acord entren en la Xarxa de Finques Agronaturals de Menorca i reben suport de diferents maneres.

Una de les fórmules és amb l’organització de jornades de voluntariat agrari, com aquesta que es va celebrar. Al final del matí, la tanca va quedar amb les figueres sembrades, les proteccions instal·lades i la resta de terreny també sembrat de civada. Un matí rodó, on es va gaudir de la feina en equip, d’un excel·lent berenar a mig matí i d’uns resultats engrescadors.

Podeu trobar productes de la Xarxa de Finques Agronaturals a la paradeta del GOB al Mercat des Claustre, a l’oficina del GOB al camí des Castell, a alguns mercats agraris com l’Agromaó o el de Ciutadella, i a alguns punts de venda directa de les finques.

La jornada de plantació de figueres ha estat possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Ciutadella.

Comentaris

Figueres

Dona alegria saber d'accions que ajuden a Menorca i el GOB, ens motiva per no deixar de fer-les! Gracies

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.