Back to top

Festival de patinatge sense plàstic

Un altre club esportiu que se suma al #Compromís2020. Aquesta vegada ha estat el Club Patinatge Ferreries el que ha firmat el conveni i es comprometen a no tornar a emprar vaixelles d’un sol ús a les seves festes i festivals.

El club que avui celebra el seu festival anual, on assisteixen prop de 500 persones, es va posar en contacte amb el GOB preocupats pel volum de plàstic que aquest tipus d'esdeveniment genera. Per aquest motiu van decidir adherir-se a la campanya amb la qual es vol reduir el màxim de materials plàstics no reutilitzables de la societat Menorquina.

El model econòmic “d’usar i tirar” que s’ha instaurat a la nostra societat és un model molt còmode per als usuaris però molt poc respectuós per al planeta, ja que genera un volum de residus, majoritàriament plàstics, gairebé impossible de gestionar. En l’àmbit global es recicla només un 9% dels residus plàstics produïts, s’incinera un 13% i el 78% restant acaben a abocadors o a la natura.

Per combatre aquesta epidèmia plàstica s’hauria d’anar a l’origen del problema i mirar de canviar els nostres hàbits en el consum de plàstics fàcilment substituïble. La solució passa per tornar a la reutilització dels productes com ja es feia fa uns anys.

El cas de les vaixelles emprades en festes i celebracions és un bon exemple, ja que l’opció més sostenible la trobem en els materials que es poden tornar a utilitzar. Una molt bona pràctica seria la de portar la nostra pròpia vaixella de casa (plat, got i coberts) sempre que assistim a una celebració. Si les característiques de la festa no permeten que l’usuari porti la seva vaixella, llavors tenim alternatives de materials biodegradables d’un sol ús que ens permeten reduir els rebutjos plàstics.

A partir d'un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, el GOB està servint vaixelles biodegradables a aquelles entitats que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes i activitats. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartró, fusta i fècula de blat d'indi.

Seguim animant a entitats i associacions de l’illa que organitzen festes periòdiques que contactin amb nosaltres i se sumin a la iniciativa.

Aquí podeu trobar la relació d'entitats que s'han sumat al #Compromís2020.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.