Back to top

Festival de cinema sense plàstic

L’associació Tanagra Festival de Cinema de Menorca se suma al #Compromís2020. L’associació organitzadora de la trobada de cinema que se celebra cada any a l’illa, ha firmat el conveni i es compromet a no emprar vaixelles de plàstic d’un sol ús durant l’esdeveniment.

El festival, que enguany ja compta amb una jornada dedicada a la sostenibilitat, ha volgut anar una passa més enllà i s’ha compromès a no emprar plàstics d’un sol ús durant els serveis de càtering que s’oferiran durant les jornades.  

Ara que ja hem començat amb la temporada de festes, és molt comú emprar vaixella de plàstic no reutilitzable (com plats, gots i coberts). Segons estudis europeus, aquest tipus d’objectes són un dels residus més comuns trobats durant les neteges de litoral i que contaminen els nostres mars. Però poden tenir alternatives fàcils.

Una de les alternatives més sostenibles és emprar materials reutilitzables o fins i tot portar el teu propi got quan surtis de casa. De fet, el Consell Insular està fomentant aquest hàbit amb punts de préstec de gots reutilitzables a les festes de cada poble. En els casos en els quals les característiques de la festa no permetin recuperar els materials, també es pot optar per usar vaixella biodegradable per mirar de reduir l’impacte dels residus generats.

A partir d'un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, el GOB està servint vaixelles biodegradables a aquelles entitats que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes i activitats. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartó, fusta i fècula de blat d'indi.

Volem agrair a l’Associació Tanagra Festival de Cinema de Menorca que contactes amb nosaltres i s'interessessin per la campanya que vol eliminar el màxim de materials plàstics no reutilitzables de la societat Menorquina per 2020.

Les organitzacions que estiguin interessades a afegir-se a aquesta iniciativa, poden contactar amb el GOB i informar-se.

Aquí podeu trobar  la relació d'entitats que s'han sumat al Compromís 2020.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.