Back to top

Festes sense plàstic as Mercadal

El “compromís 2020” arriba as Mercadal. Aquest cop ha estat l’associació de vesins des Mercadal la que ha firmat el conveni i es comprometen a no tornar a emprar vaixelles d’un sol ús a les seves festes. 

En l’actualitat arriben als nostres mars més de 8 milions de tones de plàstic a l’any. Lluny de biodegradar-se, aquests residus amb el pas del temps acaben trencant-se en petits trossos anomenats microplàstics i que ja es troben en els peixos que mengem i en la sal que consumim. Hem sentit molt a parlar de les illes de plàstic que s’estan formant als oceans però el que no sentim tan sovint és que el nostre mar, la Mediterrània, té una de les concentracions de microplàstics més altes del món.

Per fer front a aquesta epidèmia del segle XXI, s’està construint un front comú per intentar anar a l’origen del problema i mirar de canviar hàbits en el consum d’aquell plàstic que és fàcilment substituïble.

Aquesta campanya del GOB contra els residus prescindibles, que es va iniciar aquest estiu i que continuarà durant el següent any, té la finalitat que en 2020 no hi quedi quasi ningú a Menorca consumint elements de plàstic de durada curta i problemàtica ambiental llarga.

Un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, està permetent que el GOB serveixi vaixella biodegradable a aquelles associacions que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartó, fusta i fècula de blat d'indi.

Volem agrair a l’associació de vesins des Mercadal que contactessin amb nosaltres i s'interessessin per la campanya.

Aquest 2019 continuarem regalant vaixelles i treballant pel “compromís 2020” així que animem a entitats i associacions de l’illa que organitzen celebracions periòdiques a que  sumin a la iniciativa.

Us desitgem molt bones festes sense vaixelles de plàstic d’un sol ús.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.