Back to top

Festes sense plàstic a La Salle de Maó

El Col·legi La Salle de Maó se suma al #Compromís2020SensePlàstic i elimina les vaixelles de plàstic d'un sol ús de les seves festes i celebracions.

A finals d’aquest estiu ens colpejava la tràgica mort d’una tortuga marina trobada en aigües de Menorca. Quan es va fer l'autòpsia de l’exemplar es va trobar que els budells, així com altres òrgans, estaven plens de plàstics de tota mena i es va determinar que la mort havia estat una severa obstrucció intestinal. Desafortunadament aquest incident no és un fet aïllat, un estudi elaborat pel Servei de Vida Silvestre de la Generalitat Valenciana, va trobar residus plàstics en un 76% de les tortugues marines estudiades al Mediterrani occidental.

Però les tortugues no són l’única espècie que està patint les conseqüències de la plaga de residus que contamina els nostres mars, s’estima que tres-cents mil mamífers marins i un milió d’aus moren cada any per culpa del plàstic. Pel que fa a la baldritja petita, espècie emblemàtica de les Illes Balears i l’au marina més amenaçada d’Europa, la ingestió de plàstic fou la causa més probable de la mort del  57% dels cadàvers estudiats.

Per fer front a aquesta problemàtica, s’hauria d’anar a l’origen del problema, prendre consciència i fer un canvi d’hàbits a l’hora d’emprar productes de plàstic de durada curta, com és el cas de les vaixelles d’un sol ús fetes amb aquest material. Quan parlem de celebracions, podem reduir aquests residus tan problemàtics. Tot i que la millor opció de vaixella la trobem en els materials reutilitzables, si les característiques de la festa no ho permeten, existeixen alternatives d’un sol ús biodegradables.

A partir d'un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartó i fusta.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi, a adherir-se al compromís per unir forces envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Aquí podeu trobar la relació de centres educatius que s'estan sumant al compromís.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.