Back to top

Festes sense plàstic a dues rodes

La Penya Ciclista Ciutadella s’adhereix al compromís ambiental i elimina les vaixelles de plàstic d’un sol ús de les seves festes i celebracions.

L'associació esportiva, organitzadora de l'emblemàtica Volta a Menorca BTT, ja havia fet diverses passes per mirar de controlar i minimitzar el rebuig plàstic generat durant la cursa, però amb la firma del conveni amb el GOB també eliminen les vaixelles de plàstic d’un sol ús al dinar que se celebra al final de la competició on assisteixen més de 800 persones.

Un estudi recent desvela que més d’un 18% de les mostres de peix comercial analitzades contenien plàstic al seu interior. Aquestes dades no sorprenen si tenim en compte que arriben al mar 250 kg de residus plàstics cada segon, els quals acaben trencant-se en trossos cada cop més petits que entren a la cadena tròfica a través dels organismes que els confonen per aliment.  

Per a combatre aquesta problemàtica, el GOB va començar una campanya que busca reduir al màxim el volum de materials plàstics no reutilitzables a l’illa. Per exemple, en el cas de les celebracions, l’opció de vaixella més sostenible la trobem en els materials que es poden tornar a utilitzar, tot i que si les característiques de la festa no permeten recuperar la vaixella, llavors tenim alternatives de materials biodegradables d’un sol ús que ens permeten reduir els rebutjos plàstics.

A partir d'un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, el GOB està servint vaixelles biodegradables a aquelles entitats que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes i activitats. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartó, fusta i fècula de blat d'indi.

La campanya continua, així que si ets membre o coneixes alguna entitat que podria estar interessada, us animem a contactar amb nosaltres i informar-vos. Si voleu veure la relació d'entitats que s'han sumat al Compromís 2020, cliqueu aquí.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.