Back to top

Festes residu zero

Les festes multitudinàries generen molts de residus. Cada vegada tenim més opcions per a solucionar aquest problema, que depenen de les normatives dels ajuntaments i del comportament cívic de cadascú de nosaltres.

Evitar residus ens convé des del punt de vista ambiental, econòmic, d'imatge cívica i fins i tot turística. Per açò volem insistir als ajuntaments i administracions competents en que adoptin les normatives que calguin per a aconseguir reduir al màxim el residus a les festes. Actualment ja tenim iniciatives que permetrien l'ús de gots reutilitzables, amb el que s'evitaria tot tipus de residu, millorant fins i tot els gots de cartó, l'única alternativa viable que teníem fins ara a les festes patronals. En aquest sentit, us convidam conèixer el projecte regot.

No tot depèn dels ajuntaments. Massa vegades passa que en festes just una mica grans, amb l'excusa  de no tenir prou vaixella o simplement per no haver d'escurar, s'emprem gots i plats de plàstic que acaben al fems. És una pràctica a eradicar, gens justificable i incívica. Alternatives n'hi ha prou. Per exemple, el GOB mateix, i altres entitats, disposen de gots reutilitzables per cedir en aquests events. I també estan sortint altres iniciatives per donar resposta a aquests casos. Per tant demanem també que en qualsevol festa es consideri la reducció al màxim dels residus com una part de l'organització, tan important com el menjar o la beguda.

Comentaris

Residus zero

Bones, en sembla be, que els gots siguin de cartó i,,,,,però per mi es molt important que hi hagin suficient-es papereres Salut

Residus de tota mena

Els gots reutilitzables de les festes no són pràctics, perquè s'han de dur a la mà i la gent açò no ho vol fer. D'altra banda, no ens podem centrar només amb aquesta mena de residus: què hi ha de les safates de porespan que ja et posen a totes les carnisseries? I a les xarcuteries? I els 2 plàtans que et serveixen amb safata? I la crema o la pasta de dents que ve amb 2 o 3 envasos? Francament, un escàndol. Necessitam normes/lleis que regulin aquest malbaratament de material que només crea residus innecessaris.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.