Back to top

Festes escolars sense plàstic a Sant Lluís

Més associacions de pares i mares que s’uneixen  al #Compromís2020 contra el plàstic. L'APIMA CEIP Sa Garriga de Sant Lluís ha volgut firmar el conveni comprometent-se a no tornar a emprar vaixelles de plàstic d’un sol ús a les seves festes i celebracions.

Aquesta campanya, iniciada fa prop d’un any pel GOB, vol eliminar per 2020 el màxim de materials plàstics no reutilitzables de la societat menorquina.

Si la producció de plàstic segueix amb el mateix creixement exponencial dels últims anys, es calcula que per 2020 es produiran 500 milions de tones d’aquest material. El problema és que el model de consum actual fa que mes de la meitat d’aquesta producció es destini a objectes d’un sol ús que en la majoria dels casos acaben a abocadors o directament a la natura, on trigaran centenars o milers d’anys en desaparèixer.

Aquest consum desproporcionat de plàstic d’un sol ús i un ineficient sistema de residus, ha provocat que tots els mars i oceans del nostre planeta estiguin contaminats amb restes d’aquest material i el mar balear no és cap excepció. Es calcula que al voltant de l'arxipèlag hi ha surant 35000 kg de plàstic.

Les institucions i les empreses han de fer la seva feina al respecte. Però també depèn de nosaltres, com a consumidors, evitar que aquest problema s’agreugi i per això des del GOB proposem un canvi en els nostres hàbits de consum, sobretot amb el que es refereix al consum de plàstics d’un sol ús. Tot i que la millor opció la trobem en els productes o envasos reutilitzables, de no ser possible, existeixen alternatives biodegradables que ens ajudaran a minimitzar l’impacte dels residus que generem.   

A partir d'un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, el GOB està servint vaixelles biodegradables a aquelles entitats que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes i activitats. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartó, fusta i fècula de blat d'indi.

Volem agrair a l’Associació de Pares i Mares CEIP Sa Garriga que contactessin amb nosaltres i s'interessessin per la campanya.

Si ets membre o coneixes alguna entitat que podria estar interessada, us animem a contactar amb nosaltres i informar-vos.

Aquí podeu trobar  la relació d'entitats que s'han sumat al #Compromís2020.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.