Back to top

Festes escolars sense plàstic a Fornells

L’escola d’educació infantil i primària de Fornells se suma al compromís de no emprar vaixelles de plàstic d’un sol ús a les seves festes, celebracions i activitats que organitzi el centre.

Ara que sembla que el món s’ha aturat durant uns dies, tal vegada és el moment de reflexionar i començar a canviar alguns hàbits per mirar de reduir el nostre consum de plàstics d’un sol ús.

Cada any arriben a les nostres platges tones de residus plàstics que la mar ens retorna, i aquesta quantitat és només una petita fracció dels plàstics que realment arriba als oceans. Segons estudis de la Comunitat Europea, les vaixelles de plàstic d’un sol ús (gots, plats i coberts) es troben entre els deu objectes més recollits durant les neteges de platges.

L’èxit desmesurat que han tingut aquests objectes de plàstic d’un sol ús, resideix en un món que sembla que cada cop gira més ràpid i ens falten hores per poder fer tot allò que volem fer. Però en realitat la gran majoria dels residus plàstics que generem es podria reduir amb una mica de reflexió i d’organització. Si pensem a portar sempre una bossa de tela a sobre, o si cada vegada que assistim a un esdeveniment portem el nostre got o la nostra vaixella reutilitzable de casa, evitaríem tones de residus plàstics innecessaris.

A partir d'un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartró i fusta. Aquí trobareu un llistat de comerços que venen aquest tipus de vaixella a Menorca.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi, a adherir-se a la iniciativa per unir forces envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Aquí podeu trobar la relació de centres educatius que s'estan sumant al #Compromís2020SensePlàstic.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.