Back to top

Exposició "L'Aigua a Menorca"

La dutxa de les causes, problemàtiques i solucions.
La geologia de Menorca influeix en la seva geologia
L'aqüífer de Migjorn, un sistema complex.

Ja fa uns dies que a la sala d'actes del Molí del Rei es pot visitar l'exposició "L'Aigua a Menorca". Aquesta exposició creada majoritàriament amb materials reutilitzats, vol donar a conèixer la situació de l'aigua dolça a Menorca.

Mitjançant diferents motius interactius com la maqueta d'un aqüífer, una dutxa de problemàtiques, etc. el visitant s'endinsarà en l'origen i les causes dels problemes de l'aigua a Menorca i en descobrirà aspectes essencials.

Els estudis que han vist la llum pública durant els darrers anys, posen sobre la taula el greu problema que està afrontant Menorca respecte les seves reserves d'aigua dolça. Per una banda, el que representa la intrusió marina (clorurs), derivada de l'excés d'extraccions que està provocant que el mar entri i salinitzi els aqüífers. D'altra part, es comprova que una part de l'aqüífer de Migjorn ja supera el màxim de nitrats permesos per les normatives sanitàries d'aigua potable.

Aquesta exposició s'emmarca dins el projecte "L'Aigua a Menorca" que rep el suport de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern Balear. L'exposició servirà també de suport a l'activitat educativa "L'Aigua és vida, què en saps?", que s'ofereix per a centres escolars i que es dinamitzarà amb un monitor durant aquest curs escolar 2016/2017.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.