Back to top

Expedient disciplinari per l'aparcament de cala en Turqueta

L'Ajuntament de Ciutadella ha obert un expedient de disciplina urbanística contra l'aparcament que el Consell Insular va fer sense llicència aquest estiu a cala en Turqueta.

Com es recordarà, el GOB va protestar públicament per l'habilitació d'un segon aparcament en aquesta cala del sud. Turqueta ja registrava abans una densitat de visitants de les més altes de l'illa. Duplicant l'aparcament, resulta evident que el problema es multiplica.

Aquesta intervenció provoca negatius efectes ambientals, per pressió excessiva de persones sobre la platja i el seu entorn, i també contribueix a la degradació de la imatge turística (es va a veure una platja verge i es troba un espai atapeït de gent). Però també infringeix la legislació.

Perquè el Departament que dirigeix Luis Alejandre va fer l'obra sense disposar de llicència. El GOB va dirigir un escrit a l'Ajuntament de Ciutadella (és l'únic municipi que no està al Consorci insular de disciplina urbanistica) i la institució municipal ha obert les diligències corresponents.

En aquests moments, l'expedient afecta a la propietat dels terrenys, però també s'haurà de fer extensiu a qui ha fet l'obra i al director de la mateixa, és a dir, el Consell Insular.

El GOB farà un seguiment de l'expedient per comprovar que s'hi aplica la legalitat vigent. Entre d'altres coses, s'ha d'obligar a la restitució de la situació original.

És una llàstima que els ciutadans hagin de dedicar-se a corregir incompliments legals de les pròpies institucions públiques.

Comentaris

Cala'n Turqueta

Em patirem de tropells amb aquest polítics de “mando y ordeno”. Aquest és una més de les polítiques que duu a terme aquest govern. Una cosa he de dir al seu favor i és que “governen” i és que les majories es final esdevenen petites dictadures.

cala'n Turqueta

Es lamentable que persones siguin tant insensibles davant de paratges naturals. Correcte obrir un expedient a la propietat, però ha venut o be es una expropiació forçosa, de ser aquest el motiu s'ha d'expendienta amb totes els elements disponibles al CONSELL INSULAR. GOB no cediu

Turqueta

Gràcies, gràcies per la vostra feina. En diuen platges verges i a l'estiu són violades.

Biosfera si, rotondes no

I aixó es sa sostenibilitat que tant mencionaven en paraules molt polides els nostres governants, al teatra principal a l'acte del 20 aniversari de sa reserva de sa biosfera, el pesat dia 8 d'octobre? Si no anam alerta pam a pam la fotran. GRACIES GOB per sa vostra incasable feina.

CALA TURQUETA

Com a ciutadà m'alegra que es nostre consistori hagi tingut el seny de plantar cara al Consell, ja és hora de que sobre tot és PP. faixi ses coses tenint en compte es parer d'es pobles.i aprengui a respectar és nostre patrimoni .

i tot es negoci

Voldria fe esment que la decisió de s´ajuntament ha estat provocada per sa denuncia dé´s GOB. No em d´oblidar el tarannà polític del pp, tenim un llarg recull de fets que confirmen sa seva mala disposició i el seu comportament anti-democràtic envers els ciutadans. RECORDEU!i tenir-lo en compte. Gràcies companys del GOB.

turqueta

Gracias por estar atentos a la degradación, que en este como otros casos es la institución más importante de la isla la infractora. Terrible pero es así

El GOB

Gracies GOB! i que puguis seguir fent la tasca tan necessària per una Menorca estimada, no com negoci.

turqueta

Si no fuera por vuestra guardia permanente no se que habria sido de esta isla!. Politicos ignorantes, de ordeno y mando, . Suerte tenemos de que el GOB este siempre ahi

Aparcament de Cala'n Turqueta

Més que un comentari és una pregunta, en realitat dues: Quin paper ha jugat i/o juga la propietat? No passa el mateix a cala Mitjana, amb l'aparcament de vora carretera? Mitjana, esta sobresaturada.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.