Back to top

Èxit de la campanya #SOSMenorca a Barcelona

Nombroses personalitats com Andreu Buenafuente, Iñaki Gabilondo, Joan Manuel Serrat, Joaquim Ma. Puyal, Cris Juanico, Àngels Gonyalons, economistes com Miquel Puig, Alfred Pastor o Guillem López, periodistes com Josep Maria Ureta o José Luis Gallego, gent del dret, de l'empresa, de la cultura i d'altres, donen suport al manifest “per la coherència paisatgística” que ja es pot signar per internet a la pàgina web del GOB.

El president del GOB a Menorca, Jaume Obrador, i el responsable de territori, Miquel Camps, han explicat les alternatives a les macrorotondes, que no estaven en el projecte guanyador inicial i que malmeten la identitat de Menorca com a Reserva de la Biosfera.

El manifest reclama, de cara a les properes eleccions municipals i autonòmiques, que “totes les forces polítiques que hi concorren es comprometin a treballar de manera conjunta per abandonar el model de macrorotondes de dos pisos i que optin per mesures de major sentit comú. Hi ha alternatives tècnicament viables i legalment acceptables per controlar els girs a l'esquerra sense malmetre el paisatge com s'està fent”.

Miquel Camps ha explicat que el projecte inicial no incorporava les rotondes a doble nivell, que l’informe tècnic ambiental era molt crític i que davant l’increment de pressupost que reclamen les constructores, de prop del 40 per cent, ara és el moment per a repensar el projecte, que “és un error ambiental i d’estratègia econòmica. Esperem una reacció d’altres sectors de Menorca que obliguin a reconsiderar aquest tema”.

"La prosperitat no passa per fer obres innecessàries. Això dóna deutes i infraestructures que no es fan servir. Hem d’apostar per altres vies”, s' ha dit durant la roda de premsa a l’Espai Mallorca de Barcelona.

Les obres de les quatre macrorotondes implicarien un espai equivalent a 35 camps de futbol. Menorca, segons dades oficials, no registra cap punt negre viari que justifiqui tampoc aquestes grans intervencions. “Hem de donar exemplaritat com a illa i que Menorca sigui reconeguda per fer intervencions a les carreteres amb criteris d'excel·lència paisatgística" s' ha subratllat en relació al fet que Menorca és Reserva de la Biosfera segons la UNESCO.

Comentaris

Gent culta

Gracies al Gob i a n'aquesta gent tant coneguda, per tenir tant de sentiment cap a Menorca.

Encara hi som a temps!

Felicitats per la feina feta...aconseguir que tanta gent coneguda s'afegeixi no és gens fàcil !! I com passa sovint, alguns menorquins veuran ara amb el renou mediàtic, el greu que s'està fent amb les obres desproporcionades de la Me-1.

SOS ROTONDES

Enhorabona, Jaume, Miquel, Sos rotondes, Gob, som una illa diferent, ens fem estimar, gràcies a voltros. Anirem a Madrid?

SOS Rotondes

Precisament els que us visitem cada any,ens agrada veure com n'està de cuidat l'entorn(jo us envejo)!! No a la destrossa que es vol fer,si us plau!!

conservar nuestro tesoro

en Menorca me siento en mi casa y estaba triste e indignada con esta aberración, pero gracias a vosotros veo una esperanza de salvar nuestra maravillosa isla.

Les faraónicas intencions de construir Rotondes a Menorca a dob

No m'ho puc imaginar. Menorca sempre ha estat l'exempla per les restans illes de Balears, per no caure amb els disbarats que s'han fet a Eivissa. Aqui envejabem el control en el fet, que ara pretenen destruir, de que els menorquins vulgueren mantenir una illa que no tenía res a veura, amb la disbauxa que arribat a ser la petita de les tres, la més verde, la més montañosa, plena de camins que arrivaben a tot arreu, i ara sembla plena de "autopistes", "rotondes i despropósits sense calificatius.

Sobreviure

Crec que feis una difussio del que passar a menorca una mica exagerada, correcte que no totes les rotondes son necessaries pero n'hi ha d'altres que si i aixo vosaltres no ho veis perque quasi cap de vosaltres ha tingut accidents a n'aquets punts negres i per altre banda Menorca prest no hi haura gent d'aqui perque no hi ha prou feina ni prou activitats per poder viure i sino ho demanau a nes joves que han d'anar-se a fora per poder trobar treballar. Pero clar direu aixo no ve al cas, pues si perque aixo ajudar a la gent d'aqui.

No deixeu destrossar l'illa

No em puc creure el que han mostrat les notícies aquests últims dies. Menorca sempre s'ha diferenciat de les altres illes per mantenir un paissatge més natural i menys destrossat. Us felicito per lluitar i donar a conèixer les barbaritats que es volen fer i que d'alguna manera aquest fet esdevengui responsabilitat de tots: dels que hi viviu i dels que ens l'estimem des de lluny.

Som amb vosaltres

Fa més de 30 anys que tenim la sort de comptar amb molts amics a Menorca i de gaudir dels vostres paratges. No permeteu que es malbarati el somni. Som i serem amb vosaltres, encara que estem lluny. Molta força!

Sobra prepotència i manca seny

Després de mesos i mesos de debat(?) els reponsables conèixen de sobres les mancances i necessitats de millora de la carretera actual i el que esperen els menorquins. Imposar les quatre rotondes a doble nivell amb les dimensions que s'esmenta és una decisió que ni tan sols està contemplada en el suposat projecte, si no, no s'explica que el pressupost no encaixi des d'abans de començar les obres. Les millores en capacitat, seguretat i mobilitat no estan en contradicció amb el respecte al medi, ans el contrari, es possible un projecte que millori les prestacions tècniques de la carretera i sigui respectuós amb el medi; mitjans i coneixements tècnics i professionals capaços de presentar una solució ni han arreu; només cal escoltar, treballar i decidir amb seny

Las Macro Rotondas

Tenéis toda mi solidaridad sobre el Tema ROTONDAS: Se ha de PRESERVAR MENORCA y su PAISAJE a toda costa !

El escarabajo verde (La2).

Hola! Estaría bien, que mucha gente hablara sobre la carretera general de Menorca y pidiera un programa que tratara el asunto. Si se hiciera podría ayudar mucho. Ánimo!!!!!!!!!!! Esta es la dirección del apartado de sugerencias del programa: http://www.rtve.es/television/20100916/surgieres/354356.shtml#kmnts

Crec que sa població s´hauria

Crec que sa població s´hauria de concienciar més sobre totes les malifetes que s´estan produïnt a sa illa, per ara el nivell de conciència és petit . El futur no és gaire positiu a mig-llarg plaç per a la illa si es continúa amb aquesta obsesió macro constructiva o macro destructiva del paisatge, Menorca pot morir d´èxit, si es que no està començant a fer-ho.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.