Back to top

Excursió per conèixer la flora urbana

La picardia (Cymbalaria muralis) viu exclusivament en ambients urbans


Aquest diumenge, 22, el grup de botànica del GOB ha organitzat una excursió per a conèixer les plantes silvestres que conviuen a la ciutat de Maó. L'inici serà a la plaça Bastió a les 9 del matí.


Els pobles i ciutats són ambients artificials que la nostra espècie ha construït pensant només en nosaltres, de manera aillada dels ambients naturals. Tot i així algunes espècies ens han seguit i han aconseguit adaptar-se a l'ambient urbà. Pensem en ocells com els pardals, les vinjoles o les vinjolites que fan els seus nius de fang al sortint de les teulades. També altres animals no tan benvinguts com els rosegadors, formigues, mosques o paneres.


Les plantes silvestres dels ambients urbans ocupen espais residuals, on la frenètica activitat moderna les deixa viure. Habiten racons lluny de les trepitjades dels cotxes i de la gent. Són per exemple juntes dels empedrats, parets, murs, teulades...
Algunes d'aquestes plantes només viuen a ambients urbans. Altres són plantes d'ambients naturals que a la ciutat troben rèpliques del seu hàbitat original.


L'excursió és pública i gratuïta. No és necessari apuntar-se. Està previst que acabi cap a les 13:30.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.