Back to top

Excursió nocturna talaiòtica, dissabte 3 de juny

Interior d'una de les coves excavades
Paret del canaló amb les coves excavades

La necròpolis de Cala Morell serà la destinació de la propera excursió del cicle Som Talaiòtics? En aquesta ocasió serà nocturna, esperant que la lluna ens acompanyi. Caminarem devers 6 km per un itinerari natural fins arribar de nit a les coves d’enterrament de Cala Morell, una de les necròpolis més espectaculars de l’illa, on un arqueòleg ens explicarà els seus secrets. L’activitat durarà entre les 19 i les 23:30 h.

La necròpolis consta d’un conjunt de 14 coves funeràries excavades a la paret d’un canaló. Va estar en ús des d’abans del talaiòtic fins entrada l’època romana. Destaquen les ornamentacions d’alguna de les façanes, els interiors amb les columnes que aguanten els sostres i també el sistema de conduccions i basses d’aigua com a frontera entre els mons. Viure aquest jaciment de nit afegirà una dimensió nova a la visita a aquest indret prou conegut.

La concentració al punt de sortida serà el dissabte 3 de juny a les 19 h i es preveu acabar cap a les 23:30 h. La dificultat de l’excursió és mitjana. Hi ha alguna pujadeta i trams de camí irregular. L'excursió és gratuïta, però hi haurà un servei de bus de retorn, que costarà 6. Podreu veure la informació detallada d'horaris, lloc de trobada i condicions quan faceu la inscripció. Podeu APUNTAR-VOS EN AQUEST FORMULARI. Per qualsevol dubte podeu cridar al 971 350 762 en horari d’oficina, o escriure en qualsevol moment a info@gobmenorca.com.

Les excursions del programa Som Talaiòtics? s'organitzen de manera conjunta entre els Amics del Museu de Menorca i el GOB, amb la col·laboració del Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca.

Comentaris

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.