Back to top

Excursió i fruita, dissabte 3 de juliol

Un itinerari pel camp, la visita a una producció de fruita ecològica i un tast de productes, és l'oferta que s'està organitzant pel pròxim dissabte dia 3 de juliol. Cal apuntar-se prèviament.

Una de les fites del programa de Custòdia Agrària és apropar els productors sostenibles a la societat i donar a conèixer el valor afegit dels productes. Amb aquest objectiu dissabte dia 3 de juliol organitzem una excursió a s’Hort de Matadones, una de les poques finques de Balears on es produeix fruita ecològica, en un entorn idíl·lic com és el barranc de Cala’n Porter.

Serà una excursió de capvespre, per evitar la calor de les hores centrals del dia. Ens trobarem a les 18 h i caminarem junts fins la finca. Allà, el pagès ens guiarà a través de la plantació de fruiters i ens explicarà la gestió que en fa. En acabar hi haurà un tastet de fruita de la finca, acompanyada d’altres productes de Custòdia Agrària. Al final de l'excursió, un servei de bus retornarà la gent al punt de sortida.

S’Hort de Matadones forma part del programa de Custòdia Agrària gràcies a la signatura d’un acord de pràctiques agràries sostenibles entre la finca i el GOB. A través d’aquest acord el pagès es compromet a implementar una sèrie de mesures que fomenten la biodiversitat i preserven l’entorn. A canvi, el GOB es compromet a ajudar la finca en diferents àmbits, entre ells la seva visibilització.

Uns animem a venir a visitar zones de Menorca relativament desconegudes i descobrir com és possible conservar el paisatge alhora que se n’aprofita el potencial productiu.

L’activitat té un cost de 10€, que inclou guiatge, tastet i bus de retorn. Les places són limitades, es requereix inscripció prèvia clicant aquí. L’itinerari és de dificultat baixa i es recomana dur aigua, ganivet, capell i calçat còmode.

Aquesta activitat forma part del projecte "Excursions per conèixer un model agrari sostenible a Menorca en el marc global" i compta amb el finançament principal del Fons Menorquí de Cooperació a través dels ajuts per a projectes d’Educació per a la Ciutadania Global i Desenvolupament Local i de la Fundació MAVA.

Comentaris

excursio dia 3 juliol

Bon dia, moltes gracies per organitzar activitats ,totes molt interesants. M´ha he donat comta que no podem venir a s´excursió , es capvespre no podem . Perdoneu ses molésties.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.