Back to top

Excursió as Castellàs des Caparrot de Forma, diumenge 7 de maig

Necropolis
Murada ciclòpia talaiòtica

Nova excursió del programa Som Talaiòtics? En aquesta ocasió es visitarà el cap costaner des Castellàs des Caparrot de Forma, un istme tancat per una gran murada ciclòpia d’època talaiòtica. En el mateix indret hi ha una necròpolis d’una trentena de coves. L’excursió serà un recorregut caminant d’uns 7 km per l’entorn de Calescoves i Es Canutells.

Al cap costaner des Caparrot de Forma hi trobam dos jaciments diferents. Una necròpolis de coves artificials o hipogeus i l’espai fortificat per una gran muralla, formada per un parament de grans pedres que tanca el Caparrot. Els nuclis costaners sembla que estaven relacionats amb el comerç i la navegació, i que serien punts de referència necessaris perquè les embarcacions de l’època arribassin a port.

La concentració serà el diumenge 7 de maig a les 9:30 i es preveu acabar cap a les 13:30 h. La dificultat de l’excursió és mitjana. Hi ha alguna pujadeta i trams de camí irregular. L'excursió és gratuïta, però hi haurà un servei de bus de retorn, que costarà 4 €. Podreu veure la informació detallada d'horaris, lloc de trobada i condicions quan faceu la inscripció. Podeu APUNTAR-VOS EN AQUEST FORMULARI. Per qualsevol dubte podeu cridar al 971 350 762 en horari d’oficina, o escriure en qualsevol moment a info@gobmenorca.com.

Les excursions del programa Som Talaiòtics? s'organitzen de manera conjunta entre els Amics del Museu de Menorca i el GOB, amb la col·laboració del Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca.

Comentaris

Excursio Castellàs des Caparrot de Forma

Es una activitat magnífica per coneixer el nostre patrimoni. Però dos jaciments que necessitem temps per veure'ls, mes la distancia a peu, es massa curt en un sol mati. Gracies per al Gob i els Amics del Museu de Menorca durante la realitzacio de la excursio

Excursió Castellàs des Caparrot de Forma

Aquesta es la meva primera vegada en les sortidas propostas per GOB, una experiència meravellosa, paisatges plens de vida, colors sense comparació, crec que s'ha de menester més visites o més temps el mateix dia per tal d'aprofitar millor tot lo que hi ha per veure. Moltes gràcies als organitzadors, per les iniciatives de consciència i pel moviment de conservació.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.