Back to top

Etopeia de les rotondes soterrades. 2.- Alcaidús

Segon article dedicat a conèixer amb detall l'origen i característiques de les grans rotondes soterrades que el Consell Insular proposa fer entre Maó i Alaior. En aquest cas, ens centram amb la què es pretén ubicar vora el creuer entre la carretera general i el camí de Rafal Rubí i Alcaidús.

Què proposa el projecte oficial?

El camí de Rafal Rubí enllaça la carretera general amb el camí d'en Kane. A l'altra banda, passa vora el lloc d'Alcaidús i tot d'una es bifurca i permet anar cap a Torralba o cap a Sant Climent. Tant una banda com l'altra tenen molt poc tràfic de vehicles a motor. En canvi, es tracta d'itineraris bastant usats per bicicletes o cavalls.

El creuer d'aquest camí amb la carretera general es troba situat vora una corba (en direcció Alaior) i proper a un canvi de rasant (en direcció Maó). Per tant, les maniobres de girs a l'esquerra o travessada perpendicular de la carretera en aquest punt es realitzen a zones amb poca visibilitat, tot i no figurar com  un punt negre en l'estadística d'accidents.

El projecte del Consell Insular desvia la sortida del camí un poc cap a ponent i hi dibuixa una gran rotonda ovalada situada a un nivell inferior a la carretera. Per tant, l'obra va acompanyada de construcció de ponts i carrils afegits a cada banda per accedir i per sortir del canvi de sentit.

La carretera actual té 9 metres d'amplada en aquest tram. L'amplada que agafarà amb la rotonda i els carrils afegits d'accés i sortida és de 80 metres. Si es mesura longitudinalment, l'obra afectarà a uns 500 metres de l'actual carretera. L'àrea que quedaria transformada és de devers 20.000 m2.

Què proposava el projecte tècnic guanyador del concurs?

Igual que passa amb el cas de Biniai (explicat en el primer article), el projecte que va guanyar el concurs convocat pel Consell Insular, no incorporava aquesta rotonda soterrada. El projecte prestava molta més atenció a les afectacions paisatgístiques i evitava entrar en els desgavells que ara trobam en la documentació que ha sortit a exposició pública.

El projecte guanyador plantejava en aquest indret construir un pas inferior tipus marc, que permetés creuar el camí per sota la carretera general. Combinant aquest pas amb una connexió del camí amb la carretera amb un sistema de mitja lluna a cada banda, permetria un canvi de sentit.

La gran rotonda soterrada que ara es pot veure a la il·lustració, també en aquesta ocasió va ser incorporada després d'haver-se adjudicat el concurs. Per tant, no respon a criteris tècnics sinó polítics.

Què ha proposat el GOB?

Actualment, el camí de Rafal Rubí i Alcaidús tenen una connexió amb la carretera de gairebé de 90 graus, la qual cosa obliga als vehicles que hi volen entrar a frenar sobre el mateix carril de circulació. Si els vorals (arcenes) s'ampliassin, passant dels 1,25 metres actuals a 2,5 metres, podrien fer la funció de carrils de desacceleració per accedir al camí (com el sistema que hi ha per accedir a les instal·lacions de butà des de Maó).

Per solucionar el canvi de sentit, es va proposar a les al·legacions buscar sengles llocs allunyats de la corba, per ubicar-hi una mitja lluna en un indret amb prou visibilitat (com en el creuer actual de Talatí). Per accedir a aquestes mitges llunes es podria usar el voral ampliat.

El GOB ha demanat formalment la retirada de la rotonda soterrada d'Alcaidús, perquè hi ha alternatives manco impactants a nivell de paisatge i territori afectat, i significativament més econòmiques.

Sense dubte que aquesta gran infraestructura, injustificada per l'existència d'un camí d'ús molt minoritari, contribueix de manera important al pressupost estimat d''onze milions d'euros previst per gastar-se entre Maó i Alaior i suposa una trava important perquè les empreses menorquines puguin accedir amb possibilitats d'adjudicar-se l'obra de millora de la carretera.

Comentaris

"Sa carretera"

Molt bons els articles, tots dos, molt ben argumentats i clarificadors de a què ens enfrontem. Gracies per sa vostra dedicació, per es vostre interès en defensar el que es nostre, de tots, per vetllar per sa bellesa d'aquesta illa nostra, per s'economia dels nostres empresaris i per provar de “fer seny” a n’és que amb tanta alegria pretenen gastar uns milions que no tenim en fer coses que no hem de mester. Vint i un milions de gracies. i ANIMS   

"Sa carretera"II

Ara per ara aquesta carretera nostre amb tots els seus girs a l’esquerra i amb tot el seu transit, es ben segura. No hi ha més accidents greus que els que provoquen els temeraris, els borratxos o els que es dormen menant. No es fàcil fer una carretera sense punts negres i aquesta ho es, no es fàcil tenir una carretera que faixi goig de veure i noltros la tenim i la disfrutam al menys 11 mesos a l’any. Hem de deixar que la destrossin ? Hem de deixar que la converteixin en un perill? Qui pagarà per els morts que vinguin? Qui pagarà aquests doblers que no tenim? Qui en pagarà el manteniment de tant de pont i tanta rotonda? Ja està be!!!!! els nostres fills pagaran per tot lo que hem fet sense seny tots aquests anys, Ja n'hi ha prou!!!! no els hi podem fer mes gros aquest deute, al menys no mentres els hi estem llevant tantes altres coses. Un altre vegada Gracies GOB per defensar això que es nostre i dels nostres fills de la ambició de un pocs  

Seny i no rotondes !

Tal vegada tindríem que des de sa nostra fràgil individualitat mancada de pes especific i sense veu sol·licitar a aquells col·lectius als que pertanyem que d'una forma organitzada, des de el respecte per les administracions, però amb fermesa, respectant aquells que pensen diferent, i lamentablement tenen dret a estar equivocats, es pressioni a sa administració publica d'una forma consensuada, col·legiada, amb un discurs unitari clar, raonat i lògic. Em refereixo a les múltiples associacions, organitzacions i partits que estan presents a Menorca, que quan volen diuen representar-nos davant sa administració i ara no es pronuncien al respecte, tal vegada esperant a fer després ostentoses figuretes a “toro passat”. De moment s'única organització que s'arremanga son els de sempre... i això transmet a una part de la societat sa falsa impressió de que es un “affaire” personal entre sa administració i “els de sempre” que no fan mes que posar pals a sa roda i que tot aquest enrenou no te res que veure amb ells. Els que estiguin d'acord que comencin a burinar que es fa tard i ja plou ....

Cabios de sentido a distinto nivel.

Cualquiera puede opinar, pero si su opinión no está formada se desacredita a si misma. Porqué de los cambios a sentido en distinto nivel: 1.- Orden de 16 de diciembre de 1997, accesos a las carreteras convencionales. " artículo 35.2. Por razón de intensidad de tráfico: En carreteras de calzada única con una marca vial continua entre sentidos de circulación o en aquellos tramos con una IMD igual o superior a 5.000 vehículos, la instalación de servicios sólo podrá servir al tráfico que circula por el carril contiguo de la carretera y no se permitirán giros a la izquierda para entrar o salir del acceso a la instalación de servicios." Apunte, la IMD de la Me-1 anual es de 16.000 vehículos/día. 2.- Quien sale de Maó para ir al butano, al volver debe dar la vuelta a una distancia máxima de 1,5-2,5 km (no tiene que ir hasta Alaior). 3.- Las media lunas deben erradicarse por normativa estatal desde hace más de 10 años. 4.- El actual proyecto también incorpora arcenes de 2,5 metros. ¿Se lo han mirado? O tan solo omiten la verdad. 5.-El artículo dice textualmente "Si els vorals (arcenes) s'ampliassin, passant dels 1,25 metres actuals a 2,5 metres, podrien fer la funció de carrils de desacceleració per accedir al camí (com el sistema que hi ha per accedir a les instal·lacions de butà des de Maó)." ¿Conocen ustedes el código de circulación? Al estudiar tan solo para el carnet de conducir, se aprende que este vial solo se puede usar por ciclomotores, vehículos agrícolas y vehículos con emergencias. Además, ¿qué pasará si hay ciclistas? Se los lleva uno por delante al invadir el arcén... 6.- Los cambios de sentido se plantean en zonas de topografía deprimidas, luego el impacto será mínimo. Buenos símiles son los cruces de Cala Pilar o Variante de Alaior con Cala en Porter, cruces y cambios de sentido en los que uno ni se da cuenta al pasar sobre ellos. Igualmente, la inclusión de dichos cambios de sentido. Personalmente, de ornitología no se... luego no opino si quiero mantener mi prestigio. PD: Ya pueden darse prisa en borrar este comentario para dar eco del aire... Un saludo.

Canvis de sentit

Estimat o estimada, desconeixem quina és la teva formació, però si llegeixes bé la normativa que cites veuràs que no és aplicable al cas que estem parlant. Els paràgrafs trets de context no són un bon argument. Et tornam la salutació.

Giros a la izquierda

He escuchado en varias ocasiones lo de los giros a la izquierda no están autorizados en carreteras convencionales con IMD superior a 5000 vehículos, como es el caso de la Me1. Agradecería que si ese es el argumento de peso sean personas cualificadas las que aportaran sus comentarios, porque yo he leído por encima la normativa y lo de los giros a la izquierda no están permitidos en tramos URBANOS de carreteras convencionales. Así que como dice el GOB no sería el caso porque hasta donde yo sé, las rotondas se proyectan en tramos no urbanos.

La llei protegeix el que estan destruint

Crec sincerament que ja és ben hora de deixar de lamentar-se i demanar les coses per favor a qui no atén raons. Ja n'hi h prou. NO es tracta d'un problema de geografia, ni de mobilitat només. S'estan destruint HÀBITATS protegits on hi vien espècies d'OCELLS estrictament protegits, algun en perill d'extinció. La jurisprudència del Tribunal Superior de Justícia de les Balears deixa clar que si hi ha aquests elements, no es pot fer altra cosa que protegir. La jurisprudència del Tribunal Superior Europeu diu clarament que si hi ha ocells protegits ÉS de fet una ZEPA, s'hagi declarat o no. S'han fet les avaluacions de les repercussions ambientals que la llei marca? Per aquí, per favor!!

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.