Back to top

Etopeia de les rotondes soterrades. 1.- Biniai

A dalt, la carretera actual. A baix, amb la rotonda soterrada de 90 metres.

Una etopeia és una descripció d'un personatge, generalment aplicada als trets morals o de caràcter. Hem decidit usar aquest terme per donar títol a la descripció que farem de cadascuna de les quatre rotondes soterrades que es troben incloses en el projecte d'intervenció de la carretera general entre Maó i Alaior, que el Consell Insular va treure a exposició pública. Aquest escrit correspon al primer article.

Potser en acabar de llegir aquesta informació es comprendrà millor per quins motius aquestes rotondes situades a diferent nivell esdevenen els personatges principals de la discrepància que molta gent manifesta en relació al projecte anunciat de la carretera. I quan es coneguin les característiques físiques i el particular origen d'aquestes macro infraestructures, tal vegada també s'entendrà per què parlam d'etopeia, és a dir, d'un retrat que transcendeix la simple descripció material.

Què proposa el projecte oficial?

A Biniai no hi ha cap creuer de camins, ni cap entrada a cap destinació en especial. És un tram de recta sense cap problema conegut. Enmig d'aquest espai gens problemàtic, a 800 metres del camí de Talatí en direcció a Alaior, el projecte del Consell Insular dibuixa una gran rotonda, situada un pis per davall de la carretera.

Per poder fer aquesta obra, cal construir tota una estructura de ponts per tal que la carretera passi per sobre de la rotonda, a diferent nivell. I per poder usar la infraestructura que quedarà soterrada, s'han de construir, a cada banda, carrils per baixar des de la carretera i per tornar a pujar-hi.

La carretera actual té 12 metres en el tram que ja hi ha els vorals ampliats, i 9 metres en tota la resta. L'amplada que agafarà amb la rotonda i els carrils afegits d'accés i sortida és de 90 metres. Si es mesura longitudinalment, l'obra afectarà a uns 500 metres de l'actual carretera. L'àrea que quedaria transformada és de devers 17.000 m2.

Atès que no hi ha cap camí ni entrada principal, l'única explicació que es troba és que tot això es vol fer per si qualcú vol canviar de sentit quan condueix.

Què proposava el projecte tècnic guanyador del concurs?

Un aspecte que no ha transcendit a l'opinió pública és que el projecte que va guanyar el concurs convocat pel Consell Insular, no incorporava cap rotonda soterrada. Efectivament, aquestes enormes transformacions (que són el principal punt de discrepància amb la gent sensible cap el paisatge de Menorca) van ser incorporades després. No responen, per tant, a qüestions tècniques, sinó a motius polítics.

A la zona de Biniai, el projecte guanyador no proposava cap actuació. Només l'ampliació de vorals (arcenes), que es planteja per a tota la carretera perquè la via passi a tenir 12 metres en tot el seu traçat. L'enorme i inexplicable rotonda soterrada apareix després, entre el moment que s'adjudica el concurs al guanyador i el dia que es presenta públicament el projecte. Efectivament, la rotonda amb ponts i carrils afegits de baixada i remuntada de Biniai s'incorpora per motius polítics.

Què ha proposat el GOB?

El GOB es mostra favorable a que es faci l'ampliació de vorals i que aquests s'usin com a carrils d'acceleració i desacceleració en la confluència de camins o entrades a finques.  Els vorals ampliats són molt versàtils, perquè també permeten fer-hi transitar els vehicles especialment lents (tractors, motos, etc). Aquesta va ser la proposta d'intervenció en la carretera general que l'associació va fer al Pla de Carreteres que es va exposar al públic l'abril de 2010.

Els canvis de sentit, on siguin lògics, es poden fer amb el sistema de mitja lluna. Un sistema que s'ha demostrat segur si està situat en un lloc amb visibilitat, i que representa un impacte paisatgístic molt reduït.

El GOB ha demanat formalment la retirada d'aquesta rotonda soterrada, per no estar justificada per cap deficiència de seguretat, per no existir cap cruïlla de camins ni tampoc cap entrada significativa.

S'ha de recordar que aquestes obres previstes en el tram entre Maó i Alaior s'han estimat amb un cost inicial d'onze milions d'euros.

Comentaris

Carretera General

Totalment d'acord amb voltros. S'ha de fer implicar a tota sa comunitat menorquina per tal d'aturar aquesta bogeria i destrucció des paisatge menorqui. Endavant i ENHORABONA per sa feina que feis..... Pensau que teniu moltissima gent darrera vostra i que us ercolza.

Carretera General

Jo també hi estic d'acord. S'ha d'aturar tant fer només per diners, que sembla que és l'única raó possible pel que estem veient. Hem de conservar la nostra natura o no ens quedarà rés del nostre estimat paisatge i, també, el que estimen els turistes.

Posem-nos ses piles

Hi ha quelcom que no acaba de anar llatí, m'explic; 672 lectures de s'article i solament 2 comentaris!. Això no m'agrada, no fa bon color. Jo em demano que esta disposta a fer sa gent ... llegir?, això es tot ?. No em sembla evident que aquells que no som capaços de fer un comentari, unes paraules d'ànim o agraïment, aportar una miqueta de llum o il·lusió estiguin disposats a fer quelcom practic a donar un cop de ma, a manifestar el seu desagrad en public, a sortir al carrer. Evidentment molts no semblem merèixer la terra que tenim, potser tampoc ens meresquem l'esforç i compromís que uns pocs hi posen. No us sembla que ens tindríem que posar ses piles ? Gracies GOB per la feina que feis !

Carretera general

Hem fet alguna macromanifestació?? Si és així, no m'he enterat. Necessitam una mobilització a lo bèstia, amb una adhesió de diferents associacions i entitats, i fer-la a sa carretera general, de manera pacífica però contundent. No podem permetre aquests disbarats. Ànims GOB, teniu molta gent darrera!

CARRETERA GENERAL

Llegeixo les exposicions d'aquest pla de carreteres i la magnitud de la seva bestiesa. Llegeixo i escolto els comentaris de les persones que llegeixen aquestes informacions. I de tot plegat es desprèn una lectura de desesperació, de sentiment de rebuig i de ganes de fer sentir al carrer la veu unànime de desaprovació. Hi ha sensació de frustració enfront d'aquestes propostes salvatges, mediocres, enverinades, sense sentit, sense cultura, sense la més mínima sensibilitat i amb tot el menyspreu en vers l'ús responsable i social dels diners de tots els ciutadans. Des del si de la societat intentem protestar i organitzar veus que arribin a les persones, amb responsabilitats de govern, responsables d'aquesta barbàrie i així ho hem de continuar fen sense defallir i en tot cas per ajudar-los a corregir la seva errada. I si aquesta part de la societat que s'organitza sota el nom de GOB Menorca ha fet una feinada, jo convido a tota la resta d'associacions i moviments socials a aprofitar aquesta tasca feta per ajuntar i coordinar esforços i elaborar un manifest social per aturar aquest atemptat contra el patrimoni natural de Menorca i la manca de respecte i menyspreu en vers la societat menorquina per part d'uns representants públics que estan obligats a, escoltar, consultar defensar i respectar les seves voluntats i reflexions. Però amés......jo hem pregunto.....on son?, que fan?, que opinen?, a que ens conviden? la resta de forces polítiques que també ens representen i que cada quatre anys mobilitzen la societat per demanar el seu vot?. Un vot que cal recordar que també el reben per ser portaveus, des de l'oposició, de les voluntats socials a l'hora que salvaguardar el patrimoni i mobilitzar la veu social per defendre la societat d'errades o d'accions dictatorials d'aquells que han confós la confiança social per administrar, amb un xec en blanc per destrossar i malversar a caprici, els interessos de tots en ares dels interessos de no se sap ben be ni qui ni de que. Eduard.

Soc de Barcelona pero sovint

Soc de Barcelona pero sovint vaig a les vostres terres. Totalment d'acord amb vosaltres. L'equilibri entre crear riquesa, desenvolupar-se i conservació del medi es posible. Si puc ajudar en quelcom a les meves mans ho faré gustós. El turisme porta diners, però no s'ha de convertir en el senyor d'allà on va. S'ha de cuidar, peró no arribar a la sumisió a ell.

Soc de Barcelona pero sovint

Soc de Barcelona pero sovint vaig a les vostres terres. Totalment d'acord amb vosaltres. L'equilibri entre crear riquesa, desenvolupar-se i conservació del medi es posible. Si puc ajudar en quelcom a les meves mans ho faré gustós. El turisme porta diners, però no s'ha de convertir en el senyor d'allà on va. S'ha de cuidar, peró no arribar a la sumisió a ell.

Totalmente de acuerdo con el

Totalmente de acuerdo con el escrito de Eduard. Hoy escucho en la radio que fomento pondra limite a los descuentos de residente en las islas. ¿Daran 21 millones para rotondas desde fomento? ¿los sacaran de lo que descontaran por nuestros billetes de residente? ¿Y nuestros representantes politicos en el Consell avalan toda esta orquestacion de favores y desfavores? Es vergonzoso todo lo que esta ocurriendo.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.