Sostenibilitat

40 anys del GOB Menorca Estàtic

L'any 2017 fa quaranta anys que un grupet de joves naturalistes va decidir donar una passa per Menorca. Van veure que, si no es feia alguna cosa, els paratges de l'illa on vivien més espècies, es degradarien irreversiblement. L'envestida urbanística lligada al creixement turístic havia arribat a l'illa. Segurament, l'Albufera des Grau n'era l'exemple més clar. Un espai tan valuós des del punt de vista natural, començava a veure's afectat per una urbanització, un camp de golf i el projecte de convertir-se en un port esportiu.

28 abr 2017. 0 comentaris. llegeix més

Posa't ses plaques Estàtic

Aquesta campanya ja no està vigent. Mantenim la informació per motius històrics

Aprofita el sol. És molt fàcil!

Ara tens la possibilitat d'estalviar energia a ca teva posant una placa solar d'escalfar aigua.

 

31 des 2012. 0 comentaris. llegeix més

Quaranta anys estimant el pastís

La suma dels avanços industrials i les teories econòmiques del capitalisme, van anar configurant una idea de progrés basat en un creixement constant. Com a reacció a les conseqüències, a la segona part del segle XX es desenvolupava al nostre entorn un corrent de pensament lligat als límits que marca el planeta. Menorca també ha viscut la seva particular història en aquest sentit.

23 mai 2017. 5 comentaris. llegeix més

Aquest dissabte vine de marxa per a la desinversió en combustibles fòssils

Aquest dissabte 13 és la marxa per demanar la desinversió en combustibles fòssils i per tant la potenciació d'un model energètic basat en les renovables. La partida serà al Parc Rubió a les 10 h, i fent un recorregut per dins Maó s'anirà a visitar la planta fotovoltaica instal·lada a la seu del Consell Insular.

11 mai 2017. 0 comentaris. llegeix més

Manifest de la mobilització Menorca Sense Fòssils

Programa d'actes de la mobilització Menorca Sense Fòssils

Avui comença la setmana de mobilització Menorca Sense Fòssils, en la que es demana avançar sense demores cap a una Menorca amb 100% energies renovables, amb propostes realistes de com ha de ser aquesta transició. El manifest d'aquesta mobilització és el següent:

             TRANSICIÓ ENERGÈTICA A MENORCA

AdjuntMida
PDF icon Manifest123.94 KB
04 mai 2017. 2 comentaris. llegeix més

Mou-te per una Menorca sense energies fòssils

Marxa festiva, a peu o en bicicleta, per demanar energies netes per Menorca

La Plataforma Menorca Sense Fòssils ha organitzat una marxa per la desinversió en energies fòssils i demanar que la central del Port de Maó canviï el seu combustible per gas natural portat amb vaixells. Aquesta iniciativa coincideix amb la setmana internacional de mobilitzacions per a demanar la desinversió en fòssils, i estarà precedida per una sèrie de xerrades i conferències per tota l'illa.

AdjuntMida
PDF icon Programa de la mobilització696.04 KB
03 mai 2017. 2 comentaris. llegeix més

Calendari d'activitats amb motiu dels 40 anys

 

  • Camiseta especial 40 anys

Xavier Salvador és l'autor de la camiseta dels 40 anys del GOB Menorca.

Ja la podreu trobar a la venda al Mercat des Claustre o al Molí del Rei.

 

  • Festa 40 anys, dissabte 3 juny

Una festa per a celebrar els 40 anys de funcionament del GOB a l'illa menorquina s'està programant pel dissabte 3 de juny a partir de les 19 h.

28 abr 2017. 0 comentaris. llegeix més

Què representa el GOB per a tu?

Una de les accions previstes per a celebrar l'aniversari de l'entitat, ha estat demanar l'opinió sobre Què representa el GOB per a tu?  a un grup de persones. Aquí trobareu les seves aportacions.

Volem aprofitar per agrair-los la seva col·laboració.

 

28 abr 2017. 0 comentaris. llegeix més

La caverna de la central

Deia Eduard Furró en la presentació del seu llibre Custodiar la Terra, que la humanitat està acabant l'era del foc i està entrant en l'era del sol. Però la transició que caldrà fer s'aventura llarga i poc planera. Estem acomodats a veure el món energètic d'una determinada manera i costa introduir canvis.

25 abr 2017. 0 comentaris. llegeix més

Presentació i debat sobre el llibre «Custodiar la Terra. La voluntat d'un canvi»

Eduard Furró presenta aquest dimecres, dia 19, el seu llibre «Custodiar la Terra. La voluntat d'un canvi», que ha escrit amb Maria del Mar Furró. Un llibre ple de coneixement, experiència i passió, cercant la reflexió col·lectiva per a trobar nous camins que ens garanteixin un futur sostenible, harmoniós amb el planeta.

17 abr 2017. 1 comentaris. llegeix més

Pàgines

Subscriure a RSS - Sostenibilitat