Back to top

Estiu 0. 2a jornada: Seguim!

Dimecres passat vam encetar la sèrie de jornades d’ESTIU 0, dedicades a analitzar el nostre les mancances i les oportunitats de la societat menorquina en relació amb el model d’illa i el medi ambient.  Estem molt satisfets de la participació i la posada en comú de propostes de la primera jornada.

El terrat del Molí del Rei es va convertir en un escenari de debat i inspiració. Després de fer un sondeig i desglossar els principals problemes ambientals que pateix Menorca mitjançant una feina en petits grups, el debat es va decantar cap als temes que els participants van considerar de més rellevància.

Vam parlar de la importància de la salut i el benestar, destacant la invisibilitzada i tan important salut mental. També es va tractar l’activisme i la participació ciutadana amb la generació de xarxes de col·laboració per una illa més sostenible social i ambientalment. Vam tenir un espai també per parlar del problema creixent de l’accés als recursos i l’habitatge.

Trobam que va ser molt interessant com tots els temes acabaven relacionant-se entre ells, però focalitzant la solució sempre en el mateix punt: l’EDUCACIÓ. D’aquí en vam destacar la falta d’acompanyament emocional, de fe amb el canvi i de vincle amb la comunitat.

Per arrodonir el vespre de debat, vam gaudir d’un tastet, sa i sostenible, de productes de finques amb acord de custòdia agrària: pa de la Marcona amb trempó de verdures de Santo Domingo i aigua de síndria. En Borja Olives i la seva guitarra ens va fer un petit concert de música alegre, jove i reivindicativa.

I el projecte segueix: aquest dimecres dia 12 a les 20h, després de la contextualització inicial, seguirem amb la segona jornada de debat. Entrarem en matèria parlant dels nostres hàbits i les nostres prioritats diàries en relació amb el medi ambient.

L’excés en el consum de carn, les opcions que tenim de mobilitat, el comerç local i la compra telemàtica, les opcions d’economia circular... tots són temes al nostres abast amb una alta repercussió mediambiental. Volem parlar del nostre dia a dia i de com optimitzar el canvi que es fa necessari.

L’espai reflexiu de dimecres anirà acompanyat d'un exercici d'expressió plàstica simultània. Na Rosa Suárez ens acompanyarà amb l’elaboració d’una pintura mural per visibilitzar les temàtiques parlades en forma de pintura mural. Com de costum, també comptarem amb un tastet amb productes de custòdia agrària.

Amb el projecte Estiu 0 pretenem analitzar les noves inquietuds dels que vivim a Menorca. Cada dimecres d’agost et convidam a participar en les diferents dinàmiques de debat. Pots fer-ho presencialment o per via telemàtica, a través els enllaços a Zoom i YouTube que trobaràs a les nostres xarxes socials.

Volem donar les gràcies a totes les persones que ho estan fent possible: als participats en viu i en línia, als tècnics de so i càmera, a la brigada de l’Ajuntament de Maó per les cadires, a tot l’equip del GOB per la gran feina i motivació incondicional. També hem de donar les gràcies al Fons Menorquí de Cooperació i a la fundació MAVA per la viabilitat econòmica del projecte.

Us esperam amb noves formes de debat, nous temes, noves apostes artístiques... aquest dimecres al Molí del Rei Encara que no hagis pogut assistir a la primera sessió, ens agradaria sentir la teva veu a aquesta segona. Seguim! No hi faltis!

Comentaris

La reunión es abierta a todas

La reunión es abierta a todas las personas que quieran participar. El miércoles a las 20h en la azotea del Molí del Rei (Camí des Castell, 53). Gracias por el interés.

Reunió 12 agost

Puc reservar una plaça encara? A nom de Caterina Roselló. Tenc entès q s'ha de reservar. Agrairia resposta. Moltes gràcies,

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.