Back to top

Es presenta Mercat Social de les Illes Balears

Cartell de la presentació

Demà, dimecres 3, es presenta Mercat Social de les Illes Balears, una nova associació  que pretén articular un nou tipus de mercat amb valors socials i ecològics que fomentin un consum responsable. L’acte tindrà lloc a les 19.30 hores a la seu central de la Cooperativa San Crispín, al polígon industrial d'Alaior.

Per mercat social s’entén una xarxa de persones, empreses, entitats, institucions i iniciatives que incorporen valors afegits socials en les seves decisions de consum, producció, distribució i finançament, amb l'objectiu de contribuir des de l'activitat econòmica a la construcció d'una societat basada en valors democràtics, ecològics, solidaris i pel benestar col·lectiu.

A les Illes Balears existeixen nombroses iniciatives empresarials que incorporen valors socials, ecològics i ètics a la seva activitat econòmica. La idea de crear un Mercat Social de les Illes Balears neix amb la voluntat de construir una xarxa social i econòmica entre les iniciatives del mercat social i els consumidors, per tal d’ajudar a articular un nou tipus de mercat basat en aquests valors.  Aquest permetrà que les entitats o empreses puguin incrementar la seva visibilitat pública i intercooperar per satisfer necessitats comunes, compartint recursos i afavorint el seu efecte multiplicador.

Mercat Social Illes Balears està promogut, entre altres, per la Federació de Cooperatives de les Illes Balears, que agrupa les cooperatives de treball associat, agroalimentàries i de consum com la Cooperativa San Crispín, la Xarxa d'Economia Alternativa i Solidària REAS Balears, Càritas Menorca, S'Altra Senalla, Entrepobles de Menorca, la Cooperativa Coanegra, l'Ateneu Pere Mascaró, SOM Energia, APAEM, GOB Menorca...

Durant l’acte s’aprofitarà per presentar el vídeo de campanya, la web informativa http://www.konsumoresponsable.coop/ca i el documental Mercado Social. Otra economía para una vida mejor, realitzat per REAS Euskadi. S'oferirà als assistents una picada de productes ecològics i de custòdia agrària.

Comentaris

Mercat social

Em sembla esencial aquest tipus de iniciatives, sobre tot conduides des de les cooperatives que tenen una amplia experiencia en aquest camp. És una manera perfecte d'anar camviant els habits i de construir maneres alternatives de comportament social.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.