Back to top

Es Molí de Baix entra al programa de Custòdia Agrària

Immensos penya-segats, miloques que ens sobrevolen, ombres d’alzines i pins i síquies que ens transporten a un temps passat. Ens endinsam en un indret amb gran valor ecològic i cultural, marcat per llegendes i històries, que amaga es Molí de Baix, la nova incorporació a la xarxa de Custòdia Agrària.

Allà ens rep na Flora Ritman, propietària i gestora de la finca, que de ben segur haureu trobat a alguna fira o mercat amb les seves originals carabasses, cultivades al barranc i modelades per la seva mà artesana.

El barranc d’Algendar és un paratge fràgil, un reservori de nidificació i de botànica adaptada, un espai privilegiat que acull alts valors naturals, faunístics, florístics, paisatgístics..., però també culturals i estretament relacionats amb l’activitat agrària. Una terra fèrtil,  protegida del vent, dedicada a la producció de fruita. Nisprers, pomeres, presseguers o alvocats són algunes de les espècies que anam trobant a mesura que avançam la visita.

La combinació de fruiters i entorn natural a la recerca d’un equilibri és el que ha motivat la signatura de l’acord de custòdia agrària. La voluntat, tant de na Flora com del GOB, és aconseguir compatibilitzar la viabilitat de l’activitat productiva amb la conservació dels elements naturals que donen personalitat a aquest espai.

Vestigis de síquies, aljubs i ponts o el vell molí que dóna nom a la finca, recorden la gran feinada que històricament es va fer per tal d’aprofitar al màxim l’aigua disponible i repartir-la per totes les veles. Una aigua que aquí es gestiona de manera responsable i a la que es vol afegir també l'aprofitament de pluvials.

La finca compta amb la certificació ecològica i ven la producció de fruita directament a particulars i a alguns comerços. L’activitat agrària es combina amb la realització de visites guiades a la finca fora de temporada de cria, per tal d’apropar la gent a aquest espectacular indret.

Les mesures que s’han pactat a l’acord acompanyen l’aposta de la finca a fer una gestió responsable i s’incidirà en la millora de la producció agrària.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.