Back to top

Es Far Cultural, contra la vaixella de plàstic d'un sol ús

Es Far Cultural amb el #Compromís2020. A l’associació cultural des Mercadal ja fa temps que empren vaixelles reutilitzables de ceràmica i vidre en les seves celebracions, així i tot, han volgut firmar el conveni demostrant la seva preocupació per la problemàtica dels residus plàstics a la mar.

Cada any moren més d’un milió d’aus i cent mil mamífers marins i tortugues a causa dels residus que arriben als nostres mars, de fet els últims estudis apunten que més de 170 espècies marines contenen plàstic al seu interior.

Els animals no distingeixen el plàstic d’alguns aliments que es troben a la seva dieta, un cas mòlt comú és el de les tortugues marines, que sovint ingereixen bosses o gots de plàstic pensant que són meduses, i un cop dintre del seu organisme, aquest plàstic els hi provoca obstruccions intestinals i molt habitualment la mort. 

Per fer front aquesta epidèmia plàstica, el GOB continua  amb la campanya entre organitzacions ciutadanes que proposa un canvi d'hàbits a l’hora de consumir objectes de plàstic d’un sol ús. Aquests objectes de minsa vida útil, en ser tan lleugers, és molt fàcil que acabin dipositats a la mar a causa d’unes pluges fortes o per un cop de vent.

Si agafem l’exemple de les vaixelles emprades en festes i celebracions, trobarem que la millor alternativa són els gots, plats i coberts fets amb materials reutilitzables, tot i que per aquells casos en els quals la recuperació dels materials és molt difícil, també trobem vaixelles d’un sol ús fetes amb materials biodegradables.

A partir d'un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, el GOB està servint vaixelles biodegradable a aquelles associacions que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartó, fusta i fècula de blat d'indi.

Es Far Cultural ha decidit incorporar-se a aquesta iniciativa. Animem a entitats i associacions que organitzin festes periòdiques que se sumin a la campanya contra els residus prescindibles, amb la finalitat que en 2020 no hi quedi quasi ningú a Menorca que consumeixi elements de plàstic de durada curta i problemàtica ambiental llarga.

Aquí trobareu la llista d'entitats adherides a la campanya

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.