Back to top

Emprau millors gots a les vostres festes

El volum de residus de plàstic que es provoca a cada festa patronal de Menorca és enorme. Enguany s'ha fet un primer avanç amb la decisió de l'Ajuntament de Ciutadella de prohibir els gots de plàstic als bars que munten barra al carrer.

Els altres ajuntaments de l'illa no han reaccionat i han permès seguir creant aquesta gran quantitat de residus que, després, cal gestionar amb diners públics i acumular per vida d'hereus a l'abocador de Milà. L'Ajuntament de Maó ha fet un gest dient que prohibirà els gots de plàstic, però l'any següent.

Davant aquesta poca dinàmica institucional, cada vegada hi ha més gent que, a les seves festes familiars o empresarials, està agafant noves actituds per evitar generar residus innecessaris.

I és que en moltes celebracions són perfectament usables els gots reutilitzables. Si no poden ser de vidre, n'hi ha de plàstic fort. En llocs on hi hagi barres de venda, el sistema de fer pagar un cost pel got, que és tornat quan aquest es retorna, assegura el residu zero.
I per aquells casos que, per motius de seguretat o d'altre tipus, no sigui possible usar gots reutilitzables, al manco cal optar per usar gots de cartró, que són infinitament més biodegradables que els de plàstic i que, per tant, deixen de ser un residu contaminant en molt poc temps.

És comú que la societat sigui més dinàmica que les institucions. Donem idò un missatge clar perquè les nostres celebracions principals, les de cada poble, aconsegueixin reduir de manera substancial el volum de residus. Començant per casa nostra.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.