Back to top

Els voluntaris del Centre de Recuperació van a veure Calàpets i Baldritges (mirau el vídeo)

El xòric que vam alliberar
El voluntari que va portar el xòric al centre de recuperació el va alliberar
El xòric apunt d'alliberar-se
El grup de voluntaris del centre que va realitzar la sortida

Conèixer la fauna més incògnita, aquest era un dels motius de la trobada d'un grup de voluntaris del Centre de Recuperació de Fauna Silvestre un fosquet de la setmana passada.

L'objectiu; observar als mascles de calàpets (Pseudepidalea balearica) cantant dins de les basses temporals que a hores d'ara arrebossen de cabots, i anar a escoltar les baldritges (Calonectris diomedea), que ja han arribat a les seves zones de cria, en aquest cas, els penyals de la costa nord de Menorca.

Aprofitant l'avinentesa es va alliberar un exemplar de xòric (Falco tinnunculus), que va arribar al centre de la mà d'un voluntari que l'havia trobat incapaç de volar, i en pocs dies de tractament, tornava a estar en forma per a emprendre novament el vol pel cel de Menorca. Aquesta és una de les recompenses més grans que tenim tots els que col·laboram amb el centre, veure com els animals que han arribat en males condicions es recuperen i poden tornar al seu medi natural.

La jornada va ser tot un èxit. En pocs minuts d'espera en silenci al voltant d'una bassa, un mascle de calàpet va sortir a cantar i a defensar el seu territori, inflant la bossa de pell que té a la mandíbula inferior per amplificar el seu curiós cant. Fora d'època reproductiva, aquests amfibis poden viure allunyats dels punts d'aigua, només imprescindibles per a fer-hi les postes i que els cabots completin la seva metamorfosi. Més tard, ja de negra nit, ens vam dirigir als penyals, on les vocalitzacions nassals i guturals de les baldritges posaven banda sonora a un cel completament estrellat.

Els voluntaris del centre participen en el manteniment de les instal·lacions, a la recollida d'animals ferits, a la cria de polls orfes, en la organització de les jornades de portes obertes i en l'assistència dels animals que a hores d'ara viuen al centre entre altres coses. Sense la seva ajuda aquest projecte no seria possible.

Ara pots apadrinar 1 metre quadrat del centre i ajudar-nos a tirar endavant  aquest servei d'assistència a la fauna accidentada de Menorca. Amb l'ajuda de tots ho farem possible.
 

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.