Back to top

Els sobrecostos de la carretera

Aquests dies passats s'ha conegut que l'obra de la carretera entre Maó i Alaior presentarà els primers sobrecostos econòmics respecte del pressupost assignat. El GOB creu que la manca de Director d'obra durant els primers dos mesos de treballs dificultarà molt el control adequat d'aquestes despeses no previstes.

La figura de Direcció d'obra és un element clau per controlar que les obres que es duen a terme s'ajusten a allò que s'ha aprovat. El problema és que, en el tram de Maó a Alaior, el Consell Insular va posar en marxa les excavadores el setembre, però no va formalitzar el contracte de Direcció d'obra fins el 17 de novembre (vegeu el butlletí oficial adjunt a la notícia).

D'aquesta manera, els dos primers mesos no han tingut Direcció d'obra. Considerant que la convocatòria de contractació externa d'aquesta tasca es va fer perquè el Consell Insular va advertir que no disposava de personal tècnic suficient per dur-ho a terme, cal demanar-se qui ha fet la feina de controlar l'obra.

Una de funcions principals del Director d'obra és, precisament, ser responsable directe del control econòmic del projecte. Diu la legislació vigent que és aquesta figura la que ha de realitzar mensualment el mesurament de les unitats d'obra executades, contrastar els preus contractats i informar a l'administració pública de la seva opinió al respecte.

La cosa agafa més importància quan es comprova que l'esmentat contracte de Direcció d'obra incloïa també la vigilància ambiental i el control sobre el patrimoni històric. Al manco dues de les actuacions principals duites a terme en aquests mesos s'han fet a zones amb potencial presència de valors arqueològics. És el cas de la gran ampliació feta al creuer de Rafal Rubí on hi ha dues navetes properes, o el de l'Argentina, amb una altra naveta. Qui ha fet la feina, per part de l'administració pública, de controlar que les obres ja executades no afectin a patrimoni?

Les obres de la carretera fa estona que presenten sobrecostos ambientals (perquè hi havia alternatives viables i molt manco impactants), sobrecostos socials (amb repetides protestes públiques davant la manca de diàleg del Consell) i ara tot indica que també tindran sobrecostos econòmics. 

Comentaris

Carretera Menorca

Es una gran vergonya que les persones que tenen el poder administratiu de dur a terme unes obres que tenen un impacte ambiental tan escandalós, es comportin com si actuessin en un videojoc.

Es més que una vergonya,

Es més que una vergonya, demostren una falta de conciencia i una ignorancia lamentable, necesitem exemples de viabilitat 100x100 sostenible amb el medi, No putes rotondes d´ obre, futeu putu asco. Que es fagin les rotondes a casa seva.

sobrecostos

Els sobrecost d'una obra pública es un sistema molt practicat a les nostres obres publiques. un cop adjudicada l'obre ja tindran temps, les autoritats i adjudicataris de treure els doblers d'alguna manera. Aixis es pot continuar la corrupción.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.