Back to top

Els residus a debat, aquest divendres

Divendres comença un nou cicle de taules rodones dedicat a projectes innovadors a Menorca, organitzat per l’Ateneu de Maó i el GOB, amb la col·laboració de la Menorca Preservation Fund. Es podran seguir per videoconferència. La primera taula d’aquest divendres 12, a les 20 h, tractarà la problemàtica dels residus, amb el títol de Recollida i processament dels residus domèstics a Menorca.

Vivim una època amb molts de problemes, però enmig de tants de reptes i incerteses s’albiren llums que són exemple de com les dificultats poden ser motor de millora social. A Menorca se estan movent coses. Aquest cicle de taules rodones vol donar l’oportunitat de conèixer alguns d’aquests projectes innovadors per l’illa i tenir l’oportunitat de dialogar amb algunes de les persones que els estan impulsant. Els ponents explicaran breument la seva visió, obrint-se després un debat entre els assistents.

S’espera que 2021 sigui un any on s’avanci significativament en la reducció i la millora de la recollida i processament dels residus urbans. Entrarà en vigor la nova llei de residus de les Illes Balears, Menorca compta amb un nou pla director sectorial de prevenció i gestió de residus, la planta de Milà s’ha millorat, alguns ajuntaments començaran a implantar la recollida de residus porta a porta... Els residus domèstics seran el tema de la primera taula aquest divendres 12 a les 20 h. Hi intervindran Conxa Juanola, 1ª Tinenta d’Alcaldia de Cultura i Medi Ambient de l’Ajuntament de Maó, Eva Yáñez, tècnica del Consorci de Residus de Menorca, i Sònia Sans, tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Maó. Es podrà seguir per videoconferència a https://www.youtube.com/channel/UC0cBAlzUzj4fsDE0j13adlg .

La resta de taules seran totes en divendres a les 20 h:

    Divendres 19 de febrer: Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022
-Borja Matoses, crític i consultor gastronòmic. Ambaixador de Menorca Regió Europea de   Gastronomia 2022.
-Lluïsa Coll Hellyer, coordinadora de Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022.


    Divendres 26 de febrer: Futur de la mobilitat a Menorca amb energies renovables
-Lucas Casasnovas, responsable de Mobilitat Urbana de SEAT
-Persona representant al Consell Insular de Menorca


    Divendres 5 de març: Exemples d'implicació ciutadana per a la recuperació del litoral de Menorca
-Víctor Carretero, coordinador del Programa d'Adopció de Trams de Litoral
-Gabriel Pons, de Viatges Magon, com a empresa implicada en el programa
-Melody Brown Fisas, com a particular participant en el programa


Totes les taules seran accessibles per videoconferència a https://www.youtube.com/channel/UC0cBAlzUzj4fsDE0j13adlg

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.