Back to top

Els escoltes fan voluntariats a finques de custòdia

Fotografia de grup a La Concepció
Fotografia de grup a Binibeca Nou

Durant l'estiu, són molts els grups d'escoltes que vénen a fer el seu campament a Menorca. Alguns d'ells, dediquen aquesta estada per a conèixer diferents entitats de l'illa i per a realitzar algun tipus de servei. És el cas dels agrupaments escoltes d'Ítaca i Nostra Dona de la Salut de Barcelona que han realitzat una jornada de voluntariat cadascun a finques amb acord de custòdia.

La setmana passada el grup de 13 pioners i caravel·les de l'Agrupament Ítaca va ajudar a netejar una era a la finca La Concepció, prop de Fornells. Es va retirar tota la terra i l’herba que s’havia anat acumulant a la base de l’era, per a descobrir un enrajolat molt peculiar. Una vegada netejada, es reconstruiran els segments desapareguts. Aquesta estructura es troba a la vora del Camí de Cavalls, i la seva recuperació i adequació permetrà a tothom que passegi observar un dels elements més característics del camp de Menorca.

I ahir, el grup de 22 pioners i caravel·les de l'Agrupament Nostra Dona de la Salut van ajudar a recuperar una bassa temporal prop dels casats de Binibeca Nou i a netejar uns sitjons de la tanca dels fruiters. Tot un entramat de cocons i canalons a la roca mare anava reconduint l'aigua cap a una bassa, però amb el pas dels anys s'ha anat tapant tot de terra i, actualment, difícilment s'embassa l'aigua. Amb un matí de feina, el grup va anar descobrint tota la roca mare i esperem que amb les primeres pluges es recuperi el circuit i la bassa. També es netejaren uns sitjons coberts de terra i ferralla, ja que en algun moment s'utilitzaren d'abocadors.

Des d'aquí volem donar les gràcies a aquests dos grups que han col·laborat amb el projecte de custòdia agrària i han ajudat aquestes dues finques que es comprometen a dur a terme una gestió agrària respectuosa amb el medi ambient.

Aquestes activitats s'emmarquen dins el projecte de custòdia agrària Cultivant Sinergies cofinançat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i FEADER.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.