Back to top

Els Escoltes de Menorca, amb les festes sense plàstic

Els Escoltes de Menorca se sumen a les festes sense plàstic signant el conveni de col·laboració i comprometent-se a no emprar vaixelles de plàstic d'un sol ús a les seves celebracions.

La campanya impulsada pel GOB entre les organitzacions ciutadanes, pretén eliminar els materials de plàstic d'un sol ús de les festes i celebracions organitzades per entitats i associacions de tota l'illa.

Aquests materials festius (plats, gots i coberts), d'escassa vida útil, constitueixen un residu problemàtic a causa de la seva dificilíssima degradació. Molts d'aquests plàstics acaben al mar on en comptes de degradar-se es trenquen en milers de petits bocins que són confosos i ingerits pels organismes marins.

Per a combatre aquesta problemàtica, s'està treballant per a canviar hàbits en el consum de plàstic fàcilment prescindible o, si més no, fàcilment substituïble per materials més sostenibles. Sempre que la dimensió ho permeti, és millor emprar materials que es poden tornar a utilitzar i si no és possible, llavors hi ha l'alternativa dels materials biodegradables.

A partir d'un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, el GOB servirà vaixella biodegradable a aquelles associacions que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartró, fusta i fècula de blat d'indi.

L'Associació d'Escoltes de Menorca ha decidit incorporar-se a aquesta iniciativa. Animem a les associacions que organitzen festes periòdiques a que se sumin a la campanya contra els residus prescindibles, amb la finalitat que en 2020 no hi quedi quasi ningú a Menorca que consumeixi elements de plàstic de durada curta i problemàtica ambiental llarga.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.